Još jedna šansa za napredak

Vlasotince jeste grad zaljubljenika u fudbal a FK Vlasina je u jednom periodu u vreme Jovana Stojanovića „Pajse“ postala nezvanični brend Vlasotinčana. Sa odlaskom legendarnog „Pajse“ sa Rosulje i vlasotinački fudbal je počeo da bledi, tako da je od plavo-bele boje ostala samo bela i to ona bledunjava. Bilo je prilika da se donekle povrati deo ugleda ali zbog interesa i sujete pojedinaca i grupa, šanse su, kao i na fudbalskom terenu, propuštene.

Ovih dana pojavila se nova mogućnost da se koliko toliko ublaži negativan trend u fudbalu. U Vlasotincu je boravio gospodin Favour Ovan, menadžer jedne fudbalske akademije iz Nigerije, koji u sklopu svog programa namerava da u Srbiju na kamp dovede mlade igrače, do 18 godina, na upoznavanje sa Evropskim fudbalom.

Zahvaljujući poslovnim i prijateljskim vezama sa vlasotinčaninom Dejanom Pešićem, reprezentativcem i internacionalcem, gospodin Oven namerava da Vlasotince bude baza Kampa koji treba da traje 30 dana. Bivši Nigerijski internacionalac, koji je deo karijere proveo u Nemačkoj igrajući za tri Bundes ligaša, je u nameri da sagleda mogućnosti Vlasotinca za bazu Kampa obišao Hotele, sportske terene, SRC “Vlasina“ i druge objekte, do detalja se upoznao sa uslovima za realizaciju Kampa.

Za vreme boravka u Vlasotincu mladi igrači iz Nigerije bi odigrali desetak utakmica sa odgovarajućim selekcijama srpskih klubova i to ne samo iz ovog dela zemlje već i šire. Ukoliko dođe do realizacije Kampa, koji bi trebalo da se održi u proleće, Vlasotince i vlasotinački fudbal bi trebalo da prepoznaju svoju šansu, jer bi pored korišćenja objekata za smeštaj i ishranu, kao i sportskih objekata, Nigerijci za rad angažovali i određeni broj naših trenera, prevoznika za odlazak na utakmice, sportsku opremu bi ovde kupili… Ovo je i dobra prilika za konkretne aktivnosti na razvoju sportskog turizma i turističke privrede.

Imamo li pravo da iz razloga navedenih na početku teksta propustimo i ovu priliku da učinimo nešto za grad i fudbal. Ovakve aktivnosti već sprovode u pirotskom Radničkom sarađujući sa Kinezima.

Intervju sa gospodinom Fejvourom Ovenom možete pogledati na dnu ovog članka.

Portal InfoDesk Vlasotince se ovom prilikom posebno zahvaljuje Nikoli Živkoviću Gazibari na nesebičnoj pomoći u realizaciji ovog intervjua.

 

Objavljeno: 30.01.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca