Jovan Petković srebrni u Čačku

Dobar golman je, kažu neki, polovina tima. Vlasotince je nekad bilo na glasu po dobrim čuvarima mreže. Vlasotinčani su stajali između stativa mnogih poznatih klubova ali i reprezentacije. Kocić, braća Pešić, Zdravković… svi učenici Miše Petrovića.

Poslednjih godina presušio je vlasotinački izvor pa je sve češći slučaj da se golmani dovode sa strane što je nekad bilo nezamisivo. Jovan Petković, osamnestogodišnji mladić, ima sve predispozicije da povrati slavu vlasotinačkih čuvara mreže. Ovaj momak koji brani za omladinsku selekciju Vlasine je nedavno u Čačku na međunarodnom turniru „Golmanski rat“ zauzeo drugo mesto u svojoj kategoriji i pokazao da vlasotinčaki zonaš može ozbiljno računati na njega.

– Jovan je talentovani mladić, voli da radi i spreman je na mnoga odricanj kako bi uspeo. Pred njim je uspešna karijera i ukoliko nastavi da marljivo trenira verujem da će uskoro biti nezamenljiv u seniorskoj konkurenciji – kaže Ivan Doderović, trener golmana koji je predvodio grupu mladih čuvara mreže sa juga Srbije.

Pored Petkovića ekipu sa „južne pruge“ činili su i Andrija Cakić – Morava Leskovac, Vladimir Savić – Građanski Leskovac, Mihajlo Vukić – Radnički Niš i Lazar Janković – Sloga Lipovica.

 

Objavljeno: 03.07.2017 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca