Jovana Stepanović putuje na Svetsko prvenstvo u bodi bildingu i fitnesu u Kopru

Tragom ovog velikog događaja, razgovarali smo sa Filipom Dojčinovićem, predsednikom i trenerom Bodi bilding i pauerlifting kluba „Alfa 016“.

– Ideja za formiranje kluba je bila da se što više mladih Vlasotinčana opredeli za ovaj sport, kako bi vodili što zdraviji život i negovali kulturu tela. Na samom početku rada bodi bilding klub je ostvario uspešne rezultate u ženskoj konkurenciji. Jovana Stepanović je uspesima ostvarila pravo da nastupa na Svetskom prvenstvu u bodi bildingu i fitnesu, koje će se održati u Kopru. Jovanu trenira Filip Dojčinović, a povodom njenog uspeha kaže: „Sve što sam planirao u proteklih godinu dana polako pretvaram u stvarnost i realnost. Sistematskim radom formirali smo Bodi bilding klub „Alfa 016“. Do formiranja kluba mi smo savesno i vredno radili, a vrlo zapažene rezultate postigla je Jovana Stepanović, takmičarka našeg kluba, koja se u aprilu takmičila u Jagodini, Ćupriji i Bihaću i bila na pobedničkom postolju. Posebno ističem da je
rezultatom u Ćupriji postala i reprezentativka Srbije u fitnesu – istakao je Dojčinović.


Šta za tebe kao trenera znače ovakvi rezultati i šta očekujete od Jovane u narednim takmičenjima ?
„Pre moje trenerske funkcije u bodi bildingu, pre svega kao šampion Srbije, mogu da na pravi način prenesem znanje svim ljubiteljima ovog sporta. Svoje treninge i veštinu na pravi način preneo sam Jovani kroz svakodnevmi rad na napornim treninzima i praviliim načinom života, pre svega pravilnim i sistematskim pristupom treninzima i ishrani. Tek nas u narednom periodu očekuju naporne i kvalitetie pripreme za nastup Jovane Stepanović na Svetkom prvenstvu u bodi bildingu i fitnesu, koje će biti održano u Kopru, u Sloveviji, 25. juna 2016. godine. Od ovog nastupa očekujemo da na pravi način predstavi Srbiju, naše Vlasotince i Bodi bilding i pauerlifting klub „Alfa 016″. Veliki uspeh bio bi ulazak u finale ovogtakmičenja“.Kako pristupate treninzima i koji je vaš moto rada ?
„Moj moto za rad i trening je „nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati“. Uz ovakav moto mogu da se stvaraju šampioni u svim sportovima pa i ovom našem. Sistematski se prilazi treningu i načinu ishrane, vrlo je bitna kolnčina hrane i vode koje uzima takmičar. Na svakom treningu vežbamo određene mišićne partije, vežbe sa opterećenjima. Znanje prenosim iz svog ličnog iskustva koje sam sticao 12 godina, za sve te godine uredno sam beležio svoj način ishrane i treninge i to koristim u svom radu. Između ostalog, radim sa dečakom od 16 godina, Aleksandrom Vidosavljevićem, koji boluje od cerebralne paralize. Rad sa njim je vrlo odgovoran, mora se sistematski pristupiti radu sa njim. Veliki problem je što nedostaje adekvatna oprema za ovakav rad sa decom. U kontaktu sa roditeljima pokušavamo da iznađemo adekvatno rešenje, kako bi mu bar omogućili i stvorili što bolje uslove za život. Sa Aleksandrom radim već četiri meseca i ima pomaka u motorici i držanju tela. Takođe, kondicioni i motivacioni trener sam Sokolu Arsiću, višestrukom državnom prvaku Srbije, balkanskom prvaku i vicešampionu Evrope u kik boksu.


 

Objavljeno: 22.06.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca