Jubilej popularnog komentatora – Ljubav i hobi Bobana Đokića „Čajpe“

Tokom celog minulog prvenstva navijači, simpatizeri Vlasine, ali i svi ljubitelji fudbala imali su priliku da u direktnim prenosima ili snimcima na Jutjub kanalu „Infodesk Vlasotince“ prate sve utakmice Vlasine. Ekipa portala Infodeska u sastavu snimatelj Zoran Stojičić i Boban Đokić komentator, uspela je da verno dočara zbivanja na svih 29 prvenstvenih mečeva koje su Rosuljci odigrali u prvenstvu Srpske lige Istok. Praćenje prenosa gledaocima je u mnogome olakšavao komentar Đokić koji se ovim poslom bavi već dugi niz godina.

-Za svaku utakmicu se posebno pripremam, trudim se da saznam što više podataka o klubovima i igračima Vlasininih rivala kako bi ih preneo našim gledaocima. Cilj mi je da pravilno identifikujem igrače na terenu. Sada to činim rutinski ali kad sam počinjao bilo je poteškoća – kaže Đokić, koji je karijeru komentatora počeo pre tridesetak godina i to komentarišući inostrane utakmice iz studija lokalne televizije.

Sa Vlasinom je počeo da se „druži“ u vreme najvećih uspeha vlasotinačkog kluba i sa Rosuljcima je sa malim prekidima do današnjih dana. Ovog proleća po svojoj statistici odradio je 350. utakmicu vlasotinčkog srpskoligaša.

-Ovo sam počeo iz ljubavi, onda mi je komentarisanje postalo hobi, pa obaveza, a sada je svo troje zajedno. Završio sam i neke seminare iz ove oblasti na kojima su predavači bili neki od najpoznatijih novinara-komentatora koji su nam prenosili svoja znanja i iskustva. Pokušavam da budem objektivan mada me ponekad ponesu zbivanja na terenu – kaže Čajpa.


Zoran Stojičić i Boban Đokić dobitnici plaketa za doprinos u razvoju sporta u opštini Vlasotince

Ekipi Infodeska nije uvek lako da realizuje prenose, na Rosulji postoji snimateljski toranj ali pored skučenog prostora ima i drugih problema.

-Prostor koristimo racionalno ali vremenski uslovi su prepreka koja se teško premošćava. U ovom prvenstvu je bilo baš naporno. Na tornju kad je vetrovito postaje i hladno, ako uz to imamo i padavine uslovi postaju ekstremno loši jer treba sačuvati sebe ali i tehniku. Postoje u srpskoj ligi i mnogo gori uslovi na pojedimim stadionima ali smo uvek profesionalno odradili posao – ističe polularni komentator.

U ovoj prvenstvenoj godini Boban Đokić, čiji je nadimak Čajpa, po kojem ga znaju Vlasotinčani, komentarisao je i pojedine utakmice Donje Lomnice u okružnoj ligi kao i mečeve ženskog i muškog rukometa.


 

Objavljeno: 25.06.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca