Jutarnja nabavka prošla bez problema

U vlasotinačkim radnjama jutros, od 4 do 7 nije bilo gužve, a oni koji su čekali u redu za ulazak u radnju činili su to na propisanoj udaljenosti.

-Sa najstarijim sugrađanima bilo je ovog jutra 25 naših volontera za eventualnu pomoć penzionerima prilikom kupovine, zatim predstavnici komunalne inspekcije i policijske patrole. Kako bismo zastitili naše najstarije, Opštinska uprava je obezbedila zaštitne maske, kojih još uvek nema u dovoljnom broju i ovom prilikom su podeljene sugradjanima koji su došli u kupovinu. Sve je prošlo bez ikakvih problema – kaže načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković koji je, takođe, jutros bio na terenu.

On dodaje da je juče bilo gužve ispred Poštanske štedionice, gde je brzom intervenicijom komunalne inspekcije i policijskih službenika napravljen red čekanja tako je udaljenje bilo u skladu sa merama Vlade RS.

-Zadatak inspekcije je da reaguje u slučaju nepoštovanja mere zabrane boravka više od jedne osobe na 4m². Inspekcija nije napisala ni jednu kaznu do sada jer smo delovali preventivno u dogovoru sa policijom – kaže Stanković.

Komunalna inspekcija, inače, svakodnevno kontroliše ugostiteljske i trgovinske objekte na teritoriji opštine Vlasotince, kao i sve druge poslove u njihovoj nadležnosti, u cilju zaštite stanovništva od širenja korona virusa.

Po naredbi, rade samo samoposluge, prodavnice hrane i apoteke. Ugostitelji mogu da rade samo usluge prodaje hrane i pića “za poneti”.

 

Objavljeno: 22.03.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca