Kandidatima i poslodavcima uručeni ugovori o realizaciji stručne prakse

U okviru jedne od tri mere zapošljavanja, koje Nacionalna služba zapošljavanja sprovodi u saradnji sa opštinom Vlasotince, kandidatima i poslodavcima uručeni su ugovori o realizaciji stručne prakse. Ukupno osam poslodavaca sa područja vlasotinače opštine izrazilo je potrebu za angažovanjem 13 radnika na ovaj način. Najviše ih je sa visokom stručnom spremom – devetoro, a po dvoje su sa višom, odnosno sa srednjom stručnom spremom.

-Ovo je dobar način da se mladi ljudi uvedu u posao, steknu određeno iskustvo i samopouzdanje. Ukoliko postoji obostrani interes verujem da će se nakon programa stručne prakse poslodavci i polaznici dogovoriti oko nastavka saradnje. Nacionalna služba zapošljavanja je naš partner u ovom poslu, ja im zahvaljujem na pomoći i saradnji, a verujem da će biti tu i ako vam budu bili potrebni oko kasnijeg angažmana ili još bolje, oko započinjanja sopstvenog posla – rekao je predsendik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

-Opština Vlasotince je jedna od 106 opština koje na ovaj način sprovode Lokalni akcioni plan zapošljavanja. Voleli bismo da se kandidati koji uspešno završe ovaj program ne vraćaju na našu evidenciju već da stečena znanja i kompetencije iskoriste na pravi način. Poslodavcima mogu da poručim da do kraja novembra mogu da apliciraju za različite programe kod Nacionalne službe zapošljavanja za ovu godinu – rekao je direktor leskovačke filijale NSZ Dejan Stanković.

Zahtev za radnicima po programu stručne prakse u vlasotinačkoj opštini podneli su privatna preduzeća „Šarić“, Eklad fin, Digmat, DNN kapital gradnja i „Neško“, kao i Centar za socijalni rad, Dom zdravlja i OŠ „8.oktobar“. Opština Vlasotince u saradnji sa Nacionalnom službom zapošljavanja odvojila je ove godine 6,5 miliona dinara za aktivne mere zapošljavanja. Na javnim radovima angažovano je 20 lica, u kategoriji teže zapošljivih angažovana su 4 lica, a od 13 kandidata za koje je odobren program stručne prakse ugovore je danas potpisalo osmoro. Za preostale je rok 45 dana, odnosno do polovine oktobra.

 

Objavljeno: 11.09.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca