Katarina i Bogdan sportisti godine u Vlasotincu

Članica Ženskog rukometnog kluba Vlasotince Katarina Trajković najbolja je sportistkinja vlasotinačke opštine u 2018.godini. Ona je najbolji igrač i strelac ekipe i član reprezentacije Prve lige Istok Srbije. Katarina sinoć, zbog obaveza, nije bila na dodeli sportkih nagrada u varoši na Vlasini, a priznanje je primila njena sestra.

Bacač diska i kugle, član Atletskog kluba Vlasotince Bogdan Zdravković sportista je godine u Vlasotincu. On je u ovim disciplinama dva puta zaredom državni prvak i četiri godine član reprezentacije Srbije. Ove godine osvojio je i srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Istambulu.

Klub godine je Odbojkaški klub Vlasina, član međuokružne lige u kojoj zauzima ubedljivo prvo mesto. Trener godine je Ivan Stanojević, klub dizača tegova Vlasina. Sportski radnik godine je Miroslav Milosavljević, član UO FK Vlasina.

Godišnje priznanje Sportskog saveza dobile su i mlade nade vlasotinačkih klubova, a prizanje za životno delo pripalo je Jovanu Petroviću, poznatijem kao Joca Šop, nekadašnjem rukometašu, rukometnom sudiji, kontroloru i višegodišnjem radniku Sportskog saveza.


Predsednik Sportskog saveza Milan Jović rekao je da je iz opštinskog budžeta izdvojeno dovoljno sredstava za finansiranje sporskih aktivnosti.

 

-Ulaganje u sport je ulaganje u budućnost, rezultat nije vidljiv odmah, ali je sport vrlo važan za očuvanje zdravstvene, radne i odbrambene sposobnosti svakog čoveka – rekao je Jović.

 

Predsednik opštine Zoran Todorović rekao je da je na sportistima da postižu dobre rezultate, a na lokalnoj samoupravi da stvori uslove za taj uspeh, kao i da se što više dece bavi sportskim aktivnostima.-Predstoji završetak klimatizacije sportske hale u 2019. i izgradnja sporske sale u OŠ „Siniša Janić“ i predstoji nam još jedan zadatak, nama u lokalnoj samoupravi, sportskim radnicima i svim ljudima dobre volje da rešimo slučaj DTV Partizana, da rešimo vlasničke odnose, napravimo projekat i da obezbedimo sredstva da renoviramo objekat. To bi bilo od izuzetnog značaja za školu „8.oktobar“ ali i sve Vlasotinčane – rekao je Todorović dok se u sali čuo aplauz na pominjanje sale DTV Partizan.

 

Ove godine, Vlasotinčani su se podsetili i da je prošlo pola veka od kada su njihovi gimnastičari pobedili u partizanskom višeboju na Tjentištu i od kada su vlasotinačke gimnastičarke bile najbolje u partizanskom višeboju u Žiči, 1968,godine u konkurenciji ekipa iz nekadašnjoj Jugoslaviji. Mnogi od njih su prisustvovali svečanosti, a preminulima su zahvalnice dodeljene posthumno.

 

Nagrade zaslužnim saradnicima Sportskog saveza pripale su SRC Vlasina i Skupštini opštine Vlasotince.


 

Objavljeno: 29.12.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca