KC Vlasotince – Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo važan projekat

Ministarstvo kulture i informisanja 9. maja je odobrilo tri miliona dinara za realizaciju projekta Kulturnog centra Vlasotince pod nazivom „Rekonstrukcija krovne konstrukcije zgrade Muzeja, upravne zgrade, kaldrme i izrada instalacije grejanja“. Ukupna vrednost ovog projekta je oko devet miliona dinara, tako će se od odobrenih tri miliona dinara u prvoj fazi realizacije obaviti rekonstrukcija krova na zgradi  Muzeja i upravnoj zgradi. U opštinskom budžetu predvidjeno je 600.000 dinara za ovaj projekat.

Po rečima Maje Marković, direktorke Kulturnog centra i rukovodioca projekta, cilj ove investicije je rekonstrukcija i modernizacija ove ustanove kulture.

„Poseban cilj projekta je očuvanje i razvoj kulturnih vrednosti kako bi se očuvao kulturni identitet lokalne sredine. Realizacija pomenutog projekta pomoći će nam da sačuvamo zgradu Zavičajnog muzeja, koja je jedinstveni spomenik kulture u Srbiji, a samim tim i muzejsku gradju koja se u njoj čuva i koja za nas ima neprocenjivu vrednost – ističe direktorka Maja Marković.

Rekonstrukcija kaldrme i izrada instalacije grejanja u Muzeju i zgradi uprave obaviće se u sledećoj fazi projekta.

Inače, prošle godine Ministarstvo kulture i informisanja finansiralo je projekat Kulturnog centra Vlasotince pod nazivom „Zaštita, očuvanje i prezentacija muzejskog nasleđa (stvaranje uslova za bolje čuvanje, zaštitu i održavanje muzejske gradje, prezentacija i publikovanje muzejskih zbirki“, čija vrednost je iznosila 452.650 dinara.

 

Objavljeno: 13.05.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca