Književna olimpijada 2018 – Dve učenice iz Lopušnje izborile plasman na republičkom nivou

Nakon okružnog takmičenja održanog u leskovačkoj školi „Kosta Stamenković“, dve učenice osmog razreda OŠ „25. maj“ iz Donje Lopušnje plasirale su se za republički nivo takmičenja Književna olimpijada. Marija Stojanović i Jovana Janković stekle su plasman sa 18 i 17 bodova kao jedine učenice u Jablaničkom okrugu koje će ove godine 12. maja posetiti Sremske Karlovce.

NJihova nastavnica srpskog jezika Ana Marić Stevanović oseća veliki ponos, ali i odgovornost prema učenicama i kaže da tek sada moraju punom parom da rade i opravdaju osvojeni uspeh i na Republičkom takmičenju. Nije mala stvar da se terenska škola sa malim brojem učenika takmiči na republički nivo. Pored toga što se pripremaju za završni ispit, polaganje male mature i upis u srednju školu, što je samo po sebi jedna nova prekretnica i presedan u njihovom životu, obe učenice jedva čekaju da posete Sremske Karlovce, upoznaju nove drugare i steknu jedno novo i lepo iskustvo.

Nastavnici je naročito drago što je umetnost pisanja i lepe reči veoma uticala na buduće životne ciljeve učenica, te obe već sada razmišljaju o mogućnosti studiranja jezika i književnosti na Filološkom fakultetu. Kažu da veoma vole književnost, pa bi da jednog dana svojoj nastavnici srpskog postanu fah koleginice.

 

Objavljeno: 02.05.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca