Konferencija klubova FSO Vlasotince – Neophodna obnova opštinske pionirske lige

Periodično okupljanje klubova sa područja FSO Vlasotince, Konferencija klubova održana je 10. maja u prostorijama FK Mladost u Batulovcu. Pored predstavnika većine klubova, predsednika i članova IO FSO, sastanku su kao gosti prisustvovali Saša Starčević i Dušan Petković, predsednik i gen.sekretar FS Jablaničkog okruga.

Na skupu su dominirale četiri teme. Analiza plasmana vlasotinačkih klubova u dosadašnjem delu prvenstva, Mlađe kategorije , Letnji turnir u malom fudbalu i pokretanje akcije izbora najboljih u fudbalskom sportu na kraju godine.

-Vlasina je na pragu Srpske lige što je veoma dobro za fudbal u vlasotinačkoj opštini ne samo zbog jubileja koji se obeležava naredne godine već i zbog fudbala u celini jer je Vlasina motor fudbala u Vlasotincu. Budućnost je do sada napravila dobar rezultat izbegla je borbu za opstanak a ima priliku i da napreduje na tabeli zone Jug istakao je Radovan Stanković, predsednik OFS Vlasotince.

U nastavku uvodnog izlaganja Stanković je kazao da postoji mogućnost da tri prvoplasirana kluba iz Jablaničke lige izbore plasman u zonu Jug i da je Polet iz Stajkovca mogao ozbiljno da konkuriše za plasman u zonu i da još uvek ima šanse da se izbori za treće mesto na tabeli. Progres se nalazi u grupi ugrožnjnih klubova ali sa realnim izgledima da jedan od klubova sa najdužim stažom u JOL zadrži status. Gradac i Jedinstvo nemaju razloga za zabrinutost što se tiče statusa ali Mladost iz Batulovca svakako ima, do pre dva kola Mladost je viđena kao sigurni putnik u niži rang ali sa par vezanih pobeda klub iz Batulovca je popravio izglede da sačuva status.Predsednik vlasotinačkog saveza se založio za ponovno pokretanje opštinske pionirske lige i apelovao na klubove da posvete veću pažnju formiranju mlađih selekcija i stvaranju registrovanoh omladinskih škola. Kako je naglasio čelni čovek vlasotinačkog saveza takve organizovane škole za sada imaju samo Vlasina i Jedinstvo.

Uzimajući učešće u diskusiji Vitomir Dojčinović, član IO FSO i predsednik trenerske organizacije Vlasotinca podržao je revitalizaciju pionirske lige i formiranje omladinskih škola pri klubovima.

-Spreman sam da pomognem svakom klubu koji želi da pokrene rad sa mlađim kategorijama jer bez toga nema budućnosti klubova a ni samog fudbala. Klubovi bi trebali imati osposobljen trenerski kadar za rad sa decom a ukoliko to nemaju ili nisu u mogućnosti da nađu trenere predlažem da se obrate FK Vlasini i verujem da će neki trener sa Rosulje biti poslat da pomogne u radu sa mlađim selekcijama – istakao je Dojčinović.

Pozdravljajući pisutne Saša Starčević je istakao da veoma ceni vlasotinački fudbal i da mu je drago da se Vlasina vraća u Srpsku ligu.

-Prijatno sam iznenađen uslovima u kojima rade vlasotinački klubovi i vidim da se u ovom savezu poklanja velika pažnja ulaganju u infrastrukturu što je osnovni preduslov za za razvoj fudbala ali pored toga veoma je bitno da se pri svakom klubu organizuje škola fudbala odnosno selekcije mlađih kategorija jer bez njih klubovi nemaju budućnost – rekao je između ostalog Starčević

Kao bivši predsednik trenerske organizacije i sada čelni čovek Okružnog saveza Starčević je obećao da će Savez finansijski pomoći svakom treneru koji želi da dođe do „B“ ili „A“ licence naglašavajući da je stručan trener veoma bitan u fudbalu.

Predstavnici klubova su analizirajući plasman predsedniku i seksretaru FSJO predočavali probleme sa kojima se susreću naročito apostrofirajući uticaj suđenja koje su generalno okarakterisali kao nedovoljno dobro a na nekim mečevima loše pa čak i skandalozno. Predstavnici vlasotinačkih klubova onih koji se takmiče u obe lige pod ingerencijom FSJO, apelovali su na rukovodeće ljude saveza da se potrude da regularnos takmičenja bude na prvom mestu.

 

Objavljeno: 12.05.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca