Konferencija klubova FSO Vlasotince – Sudijska organizacija kroji tabele i odlučuje o sudbini klubova

Najbolnija pitanja na Konferenciji klubova FSO Vlasotince pokrenuo je Žarko Kostić, predsednik Jedinstva iz Šišave. Obraćajući se predsedniku Starčeviću on je konstatovao da u odnosu na predhodni mandat vlasotinački fudbal je degradiran sa daleko smanjenim uticajem na razvoj fudbala na nivou okruga.

-U predhodnom mandatnom periodu, koji je zimus naprsno skraćen, FSO Vlasotince je imao dva predstavnika u IO FSJO, potpredsednika i jenog člana,sada ima samo člana IO. Paradoksalno je da OFS Lebane, koji čak i ne ispunjava Statutarne uslove da postoji kao savez, ima potpredsednika i još jednog člana IO a da Vlasotince sa 8 kluba koji seu seniorskoj konkurenciji takmiče u raznim ligama plus ženski fudbalski klub i još pride klub malog fudbala koji igraju u odgovarajućim ligama ima samo jednog predstavnika u IO.Sličan odnos je i u rukovodstvima liga. Ako je Goran Đokić, komesar za sđenje MOL loše radio zašto ne njegovo mesto nje postavljen kadar iz OFS Vlasotince – postavljao je pitanja Kostić.
Starčević i Petković su pokušavali nevešto da odbrane postojeće stanje ali ipak je presednik Okružnog saveza obećao da postoji mogućnost da po završetku prvenstva možda dođe do nekih promena. Možda će tada i Vlasina, kao najstariji klub u Okrugu dobiti svoje mesto u rukovodstvu FSJO.

Mnogo primedbi ali i teških reči izrečeno je na račun sudijske organizacije Jablaničkg okruga ali i opštinske. Većina predstavnika klubova imala je zamerke na deljenje pravde na obe Jablaničke lige, većina misli da je regularnost prvenstva ugrožena. Čule su se primedbe i konstatacije da je sudijska organizacija onaj centar moći koji kroji tabele i odlučuje o sudbini klubova.

Sa nekim opaskama u vezi arbitriranja složio se i sam predsednik FSJO apelujući na klubove da smire tenzije a da će on razgovarati sa rukovodećim ljudima iz SSOS Jablaničkog okruga.

Većina učesnika ovog sastanka je otišla zadovoljna pala su obećanja od strane čelnika Okružnog saveza a kada će i da li će biti ispunjena videće se. Samo da ne bude kako reče jedan od učesnika „Trla baba lan da joj prođe dan“.

 

Objavljeno: 12.05.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca