Konferencija klubova ISTOK – Dugovanja problem FSRIS

Agilno rukovodstvo fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, i u vreme godišnjih odmora, i kada su najveće julske vrućine u punom je pogonu i uveliko radi  na stvaranju pravog fudbalskog ambijenta u ligama koje su pod jurisdikcijom FSRIS. Ovih dana, Pukovac novi član srpskoligaškog „Istoka“, bio je domaćin Konferncije klubova grupe „Istok“, na kojoj se samo nisu pojavili predstvanici Tabane 1970.

Sam tok sednice bio je izuzetno miran i korektan, tako  je za novog predsedavajućeg Konferencije, aklamacijom izabran Đorđe Bajić iz Sokobanjskog Ozrena, dok je za novog komesara za suđenje imenovan Zoran Petrović, bivši superligaški sudija, dok će komesar za takmičenje biti Dušan Milić. Generalni sekretar FSRIS Hadži Ivan Đorđević, skrenuo je pažnju predstavnicima klubova da mnogi od njih nisu izmirili svoje finansisjske obaveze iz proteklog prvenstva  i da su u obavezi da to učine u roku koji im je već kancelarija FSRIS odredila, a to je prvi dan avgusta ove godine.

– Neizmirena finansisjka potraživanja klubova prema savezu stigla su do zabrinjavajuće brojke i ona iznose 6.200.000 dinara. Dovedeno je u pitanje funkcionisanje saveza, i zbog toga se mole klubovi da u što kraćem roku izmire svoja dugovanja, u protivnom doći će pod udar Displinskog pravilnika. Ne bih sada o imenima klubova, samo želim reći da pojedini klubovi imaju dugovanja od skoro pola miliona dinara. Izvršni odbor doneo je oduku o smanjenju kotizacije za takmičenje za 5.000 dinara, a umanjene su i dnevnice za sva službena lica, koja će ubuduće troškove prevoza sopstvenim vozilom naplaćivati 20 dinara po pređenom kilometru umesto 25 dinara kako je bilo do sada.Novina je da će sada na utakmicama biti i četrvtog sudije – rekao je prvi operativac FSRIS Hadži Ivan Đorđević.

Kao domaćini subotom će igrati, Radnički, Sloga, Dunav, Jedinstvo (Paraćin), Jedinstvo (Bošnjace), Ozren, Sinđelić, Timok, Trstenik i Tabane 1970. U nedeljnom popodnevnom terminu svoje utakmice će igrati Vlasina, Moravac Orion, Temnić, Pukovac, Radan, dok će Car Konstantin na Bubnju svoje mečeve igrati od 11 časova. Prvenstvena sezona počinje 13 i 14 avgusta i u prvom kolu se sastaju: Dunav – Moravac Orion, Temnić – Jedinstvo (Bošnjace), Jedinstvo (Paraćin) – Ozren, Radnički – Sinđelić, Tabane 1970 – Radan, Pukovac – Car Konstantin, Vlasina – Trstenik, Sloga – Timok.

NOVI CENOVNIK USLUGA
Odlukom Izvrđnog odbora određene su i nove i niže cene usluga službenih lica. Tako će od jeseni glavni sudija naplaćivati svoje troškove u iznosu od 7.000, pomoćne sudije 5.500, delegat 5.000, a četvrti sudija 3.000 dinara. Troškovi  prevoza od jeseni biše 20 dinara po pređenom kilometru.

 

Objavljeno: 28.07.2016 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca