Konferencija za novinare predsednika opštine

-Najvažniji projekat u nastupajućoj godini je dodatno regulisanje industrijske zone izgradnjom atmosferske kanalizacije, vodovodne mreže i asfaltiranjem dve novoprosečene ulice – rekao je prilikom prvog obraćanja novinarima od dolaska na funkciju predsednik vlasotinačke opštine Miroslav Ljubenović.

-To je naš Beograd na vodi. Nama je važno da nam rade fabrike i da mladi ljudi ostaju da žive u Vlasotincu. Gruner je kupio zemlju za pogon koji treba da se završi u 2015. Elrad takođe traži da kupi prostor za nova ulaganja. Zato je važno da nam industrijska zona bude dobro opremljena. Ukoliko ovaj projekat i ne prođe kod Ministarstva privrede, mi ćemo to izgraditi sredstvima iz kredita koji smo predvidela budžetom za narednu godinu. Njegova ukupna vrednost je 53 miliona, od čega je u 2015. planirano da budu uložena 43 miliona, a 10 miliona u 2016. godini –naglasio je novi predsednik Ljubenović. Putem Direkcije za urbanizam i izgradnju, u 2015. biće plasiran 91milion dinara, što je 40 miliona više u odnosu na prethodnu godinu.

Predsednik Miroslav Ljubenović se osvrnuo i na dugove koje lokalna samouprava i javna preduzeća imaju za utrošenu električnu energiju rekavši da ona iznose 35 miliona dinara.
-Dodatnih 20 miliona duguje JKP Vodovod, tu EPS ima sudsku presudu, ali je još nije pustio na izvršenje i nadam se da se narednih dana dogovorimo oko regulisanja tih obaveza – rekao je Miroslav Ljubenović dodajući da će se raditi na konsolidaciji stanja u javnim preduzećima.Novi predsednik vlasotinačke opštine dodao je da se trenutno radi na asfaltiranju ulica u Batulovcu, Konopnici, Manastirištu i Orašju, kao i na dve ulice u Vlasotincu – Moše Pijade i 1. Oktobra.

–Ovo je prvi programski budžet koji treba da nam omogući plansko i namensko trošenje novca poreskih obveznika u skladu sa prioritetima i na duže rokove. Na taj način ćemo unaprediti odgovornost budžetskih korisnika i omogućiti precizniju procenu korišćenja javnih sredstava – rekao je predsednik vlasotinačke opštine Miroslav Ljubenović .

 

Objavljeno: 25.12.2014 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca