Konstituisan novi saziv Skupštine opštine Vlasotince

Potvrdom mandata, izborom predsednika Skupštine opštine i sekretara, sinoć je konstituisan novi saziv Skupštine opštine Vlasotince. Za predsednika skupštine izabran je Zoran Stamenković, kome je podršku na tajnom glasanju dalo 37 od 45 odbornika. On je, inače, u prethodnom sazivu obavljao funkciju zamenika predsednika skupštine. Za sekretara skupštine je postavljena Ivana Stanojević, koja je na tom mestu bila i u prethodnom sazivu.

-Nadam se da ćemo kroz otvorenu i efikasnu komunikaciju pronaći najbolja rešenja za buduće projekte i inicijative. Vaša mišljenja i predlozi su od velikog značaja jer smo zajedno deo jednog većeg tima koji teži prosperitetu naše opštine. Uveren sam da ćemo zajedno ostvariti pozitivne promene – rekao je Stamenković.

Do izbora predsednika skupštine, sednicu su vodili najstariji i najmlađi odbornik, odnosno Živan Šušulić sa liste “Ivica Dačić – premijer Srbije” i Ivan Đikić sa liste “Dejan Majorac”.

Na predlog predsednika Privremenog organa Bratislava Petrovića, sa dnevnog reda povučene su tačke koje se tiču izbora zamenika predsendika skupštine i izvršnih organa, odnodno predsednika opštine, njegovog zamenika i članova Opštinskog veća. Predsednik Privremenog organa objasnio je da će one biti na dnevnom redu naredne sednice, koja mora biti zakazana u roku od mesec dana i da mandat Privremenom organu još nije istekao.

Na sednici je usvojen izveštaj OIK-a o sprovedenim lokalnim izborima i izabrani članovi Komisije za izbor, imenovanja, administrativna i imandatna pitanja. Ostavke na odbornička mesta, zbog posla u Opštinskoj upravi, podneli su odbornici Marjan Stanković, Boban Petrović, Nebojša Stojanović i Maja Gorunović. Predsendik skupštine obavestio je odbornike da je dobio obaveštenje o formiranju odborničke grupe “Dr Spasić” koju čine četiri odbornika.

Na odborničko pitanje vezano za nove cene boravka dece u vrtićima, odgovorio je član Privremenog organa Vladimir Kocić.

-Predškolska ustanova je prethodne tri godine, u skladu sa zakonom, tražila povećanje cena usluga. Opština nije prihvatala te zahteve. Bio je i period kovida i nismo želeli da dodatno opterećujemo roditelje. Međutim, državna revizija je prošle godine naložila da cene moraju da se usklade. Po formuli, koja se koristi za te obračune, došlo se do postojeće cene – rekao je Kocić.

Tokom jučerašnjeg glasanja, za neke od tačaka glasalo je 36 od 45 odbornika, odnosno podržali su ih odbornici SNS-a, socijalista, Jedinstvene Srbije, koalicije Zajedno za Vlasotince i koalicije Zavetnika i Dveri.

U novom sazivu vlasotinačke skupštine, nakon decembarskih lokalnih izbora, najviše mandata, odnosno apsolutnu većinu, ima lista Aleksandar Vučić – Vlasotince ne sme da stane koja je osvojila 24 od 45 odborničkih mesta. Druga je lista Ivica Dačić – premijer Srbije sa pet mandata, a treća GG “Dr Spasić” sa četiri. Po tri mesta osvojile su liste “Vlasotince u srcu – dr Saša Savić” i Jedinstvena Srbija. Po dva mandata pripala su listama “Dejan Majorac”, “Zajedno za Vlasotince – Milan Ban – dr Mitov – Žarko Paša” i listi Milica Đurđević Stamenkovski – Boško Obradović – Nacionalno okupljanje – državotvorna snaga Srpska stranka Zavetnici – Srpski pokret Dveri – Boško Stančić – Goran Jovanović.

Odbornike u novom sazivu “sačekale” su nove skupštinske klupe, po mišljenju mnogih, funkcionalnije i udobnije za rad.

 

Galeriju fotografija pogledajte na ovom linku.

 

Objavljeno: 30.01.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca