Kovid statistika u vlasotinačkoj opštini

U poslednjih nedelju dana, u vlasotinačkom Domu zdravlja, na korona virus testiraju se samo pacijenti kojima je potreban drugi negativan nalaz da bi izašli iz izolacije. Novih pacijenata sa indikacijama za testiranje nema, kažu u ovoj ustanovi.

Kroz kovid ambulantu do sada je prošlo 2920 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija. Ukupno je testiran 1071 pacijent. Štab za vanredne situacije raspolaže podacima prema kojima je 119 pacijenata registrovano kao pozitivno na virus korona. Prvi potvrđeni slučaj zaraze u Vlasotincu registrovan je 25.marta. Od posledica infekcije ovim virusom, prema zvaničnim podacima, umrle su četiri osobe sa područja vlasotinačke opštine.

Ovim virusom bilo je inficirano i petoro zaposlenih u Domu zdravlja.

-Kovid ambulanta i dalje radi, od 9 do 17 sati svakodnevno. Smanjuje se broj onih koje tetsiramo jer nema simptoma i indikacija za testiranje – kaže direktor Doma zdravlja Milena Staković Mitrović.

Pokretna ambulanta, koja je tokom epidemije stigla kao donacija Evropske unije, služi kao mesto u koje se najpre javljaju svi pacijenti koji dođu u Dom zdravlja, a potom se preusmeravaju u zavisnosti od potreba.

U štabu kažu da je sada akcenat na ličnoj odgovornosti svakog pojedinca jer iako epidemija jenjava, virus i dalje cirkuliše u populaciji.

 

Objavljeno: 01.06.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca