Kup „Jovan Stojanović Pajsa“- polufinale BUDUĆNOST – VLASINA 1:0 (0:0)

Kukavica, stadion Dubrava, gledalaca 200, sudija Nikola Stojiljković (Orašje) strelac Nebojša Marković u 54.minutu.

Budućnost : A.Stojiljković, Savić, B.Stanković, I.Cvetković, N.Milenković, M.Milenković (P.Cvetković) N.Stanković, Stojanović, Marković (Jović) S.Cvetković (Milić) Mihajlović.

Vlasina : Janićijević (Milić), M.Stojanović (N.Vlajković), Velev, S.Vljković, Cvetković, Stefanović, D.Stojanović, Luka Milenković (Stamenković), Đokić, Mitrović, Ilić (Lazar Milenković)

Igrač utakmice : Nebojša Marković (Budućnost)

Vlasina neće biti u prilici da brani trofej u Kupu „Jovan Stojanović Pajsa“ koji je osvajala par godina ranije. Pre utakmice Vlasotinčani su važili za favorita iz prostog razloga jer se takmiče u Srpskoj ligi dok je Budućnost dva ranga niže u Okružnoj ligi. Po ko zna koji put pokazalo se da je Kup takmičenje neizvesnije i da se često dešava da favorit ne prođe. Zanimljivost ovog susreta ogledala se i u činjenici da je nekoliko igrača u redovima domaćih do pre godinu dana igralo za Rosuljce.

Od samog početka meča fizički spremniji Vlasotinčani su pokušavali da se probiju kroz granitnu odbranu domaćina, koja je sa lakoćom otklanjala sve opasnosti, da bi usledili kontraudari i šanse za vođstvo. Domaći igrači su u prvom poluvremenu u svemu nadvisili goste iz Vlasotinca ali nisu uspeli da poentiraju. Kada nisu uspeli da probiju odbranu Orašana pokušali su udarcem sa distance ali teško je iznenaditi Acu Stojiljkovića, jednog od najboljih golmana na ovim prostorima.

U drugom poluvremenu Vlasotinčani su pokušali da ubrzaju igru i češće dolazili na domak gola domaćina čija odbrana je funkcionisala besprekorno. A onda je „sevnula“ još jedna kontra koju je uspešno završio Neša Marković i doveo u vođstvo svoj tim. Bio je to gol odluke koji je Orašane odveo u finale Kupa.

Utakmicu je besprekorno vodio Nikola Stojiljković, sudija sa liste zone Jug i pokazao da je ne samo dobar fudbaler već i odlični sudija pred kojim je lepa budućnost.

U finalu Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ sastaće se Budućnost iz Orašja i Progres iz Ladovice.

 

Objavljeno: 09.03.2023 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca