Kup „Jovan Stojanović Pajsa“ – Praznik fudbala na „Dubravi“

Povodom finala Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ za 2020.godinu, čiji je organizator OFS Vlasotinca održana je konferencija za novinare kojoj su pored predstavnika vlasotinačkog fudbalskog saveza prisustvovali Milan Jović, predsednik Skupštine opštine, Danijel Milčić,predsednik Budućnosti iz Orašja, Miroslav Milosavljević, sportski direktor Vlasine i predstavnici klubova učesnika ovog takmičenja.

-Zbog poznate epidemiološke situacije, kao i obaveza klubova finalista u prvenstvu, tek sada su se stekli uslovi za odigravanje ove utakmice. Nadali smo se da će možda situacija sa Korona virusom biti povoljnija da bi se meč odigrao pred publikom ali gledaoci neće moći da prisustvuju finalu.Bilo je primedbi na mesto odigravanja i pitanja zašto se utakmice ne igra na Rosulji, jer je Jovan Stojanović, čije ime nosi ovo takmičenje, najzaslužniji za istorijske uspehe Vlasine. Moram da kažem da su njegove zasluge nemerljive za napredak ne samo Rosuljaca već i fudbala u celoj vlasotinačkoj opštini a mesto odigravanja finala je određeno još na početak takmičenja za 2020. godinu – istakao je između ostalog Radovan Stanković, predsednik vlasotinačke fudbalske organizacije.

Obraćajući se prisutnima Milan Jović, predsednik SO Vlasotince je učesnicima finala poželeo uspeh i fer i korektnu borbu.

-I pored toga što nam drugi deo prvenstva u kome imamo naviši cilj, osvajanje prvog mesta i plasman u Prvu ligu Srbije, počinjeu nedelju uložićemo maksimum da po drugi put za redom trijumfujemo u Kupu koji nosi ime bivšeg rukovodioca našeg kluba jer nam je to prevshodna obaveza – rekao je Miroslav, direktor vlasotinačkog srpskoligaša. U ime Budućnosti prisutnima se obratio Danijel Milčić, čelni čovek zonaša iz Orašja rekavši da je Jovana Stojanovića lično poznavao istakavši njegove zasluge u sveukupnom napretku vlasotinačkog fudbala.

-I nas već u subotu očekuje prvenstvena utakmica prvog kola nastavka takmičenja ali ovakve utakmice su posebna inspiracija u kojima se dešava da favorit ne pobedi, pokušaćemo da iznenadimo Vlasinu ali mi je pre svega želja da meč protekne u fer i korektnom nadmetanju. Sve je spremno za finale i bićemo dobri domaćini – istakao je Milčić.


Pored pehara za pobednika i finalistu Kupa FSO Vlasotince će dodeliti i trofeje najboljem igraču i najboljem golmanu finalnog susreta. Učesnici takmičenja Gradac iz Konopnice, Jedinstvo iz Šišave, Donja Lomnica, Mladost iz Batulovca, Polet iz Stajkovca Progres iz Ladovice, Vlasina i Budućnost kao i ŽFK Rosulja 2014 i KMF Rosulja su dobili fudbalske lopte od organizatora ovog takmičenja.

Da podsetimo, Jovan Stojanovi Pajsa je bio najuspešniji sportski radnik Vlasine u njenoj 100 godina dugoj istoriji, koji je od Rosuljaca napravio moderan fudbalski klub i najzaslužniji je za istorijski plasman Vlasine u Drugu savznu odnosno Prvu ligu Srbije kao i učešće u četvrtfinalu Kupa Srbije i Crne Gore. Jovan Stojanović je pre dvadesetak godina dao ogroman doprinos rekonstrukciji stadiona Rosulja koji je u to vreme imao dva najbolja terena u ovom delu Srbije.

Finale Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ se igra u sredu 3.marta sa početkom u 15 časova na stadionu Dubrava u Kukavici.


 

Objavljeno: 02.03.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca