„Lavlji skok“ doneo mnogo dobrih rezultata mladim atletičarima iz Vlasotinca

Danas 19.02.2024. u Dimitrovgradu održano je tradicionalno takmičenje u skakačkim disciplinama. „Lavlji skok“ okupio je takmičare iz Bugarske, Bosne i Hercegovine i Srbije (AK Radnički Niš, AK Crvena Zvezda, AK Pirot, AK Vlasotince i AK Balkan Dimitrovgrad), u konkurencijama atletskih škola, mlađih i starijih pionira, juniora i seniora.

Naši takmičari su nastupili u kategoriji atletskih škola u disciplini skoka u dalj i pritom osvojil dve medalje. Helena Nikolić u kategoriji atletskih škola B osvojila je 2. mesto u skoku u dalj, dok je kod dečaka u istoj kategoriji i istoj disciplini Salvador Milenković osvojio 1. mesto. Kod dečaka nastupao je još i Stojan Ilić. U kategoriji atletskih škola A u skoku u dalj Dunja Stojiljković osvojila je 3. mesto a u toj kategoriji nastupale su još Neda i Nađa Ilić i Nina Stanković. Kod dečaka u toj kategoriji nastupili su Pavle Živić i Veljko Savić.

Mlađi i stariji pioniri su ovo takmičenje iskoristili kao proveru pred državno prvenstvo koje će se održati sledeće nedelje u Beogradu. Kod mlađih pionira Bogdan Ilić je u skoku u dalj osvojio 4. mesto (medalja je izmakla za 1 cm a ispred Bogdana bili su samo Bugarski takmičari) a takođe u toj istoj disciplini nastupio je i Danilo Petrović i sa 4,13m ostvario lični rekord.

Kristina Milenković je ubedljivo pobedila kod mlađih pionirki u skoku u dalj sa 4,86m i najavila napad na medalju u ovoj disciplini na državnom prvenstvu.

Danka Kocić je u skoku u vis za mlađe pionirke osvojila 2. mesto sa 115cm. Starije pionirke u skoku u dalj ostvarile su sledeće rezultate – Anđelina Andrejević 3. mesto, Natalija Stojadinović 4. mesto i Anđela Stanković 6. mesto. U skoku u vis Anđela Stanković osvojila je 2. mesto sa preskočenih 120 cm.

-Naredni vikend nam donosi mnogo uzbuđenja i ambicija. Protekle 2 godine smo trenirali i ova godina za uzrast pionira treba da bude kruna ovog ciklusa. Taj ciklus je bio period fizičkog razvoja i rad na tehnici. Kod atletskih škola naredni period će biti šansa za sve one koji redovno treniraju da kroz naredna takmicenja privržu sebe za sport kao osnovu za pravilan razvoj i odrastanje u zdravom okruženju – kazao je Predrag Filipović trener AK Vlasotince i proslavljeni olimpijac i reprezentativac Srbije.

 

Objavljeno: 19.02.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca