Legende vlasotinačkog sporta – Dejan Pešić

ROSULJA…ČAIR…MARAKANA …

Postoji mšljenje kako svako sledi svoju sudbinu i ide unapred predviđenim putem i ako je to tako onada Dejan Pešić nije mogao drugim putem od onog koga je prošao. Sledeći porodičnu tradiciju odnosno oca Vujicu i brata Sašu, Dejan se obreo na Rosulju i to pravo između stativa na najosetljivijoj poziciji u fudbalskom timu.

Očigledno talentovan uz veliki rad još kao tinejdžer postaje prvotimac Rosuljaca a ubrzo i standardni čuvar mreže. Brzo napredovanje kao da je ulilo dodatnu energiju mladom golmanu koji uz pomoć trenera Miše Petrovića ekspresno napreduje i čini čuda među stativama. Priče o pojavi talentovanog mladog golmana stigle su brzo i do Niša konkretno na Čair pa Pešić kreće put Niša kao i neki pre njega Rosuljsku travu je zamenio Čairskom. U to vreme Pešićeve odbrane su zainteresovale i stručnjake pa ubrzo dobija i poziv za Mladu reprezentaciju sa kojom mu stiže i epitet najperspektivnijeg mladog golmana Evrope. U tom trenutku Dejanu se smešila veoma uspešna karijera a kada je dobio poziv od Dragana Džajića da pređe u Crvenu Zvezdu radosti nije bilo kraja. Tih dana i godina osećao je mladi Pešić kako kreće putem velike zvezde. Mladi reprezentativac je imao sve predispozicije za veliku i uspešnu karijeru, jedino su mu nedostajali ljudi što je u zemlji poput naše važnije od svega. Oni koji su imali nekog koji brine o njima dolazili su i prolazili Marakanu dok je nekada najperspektivniji mladi golman Evrope najčešće „grejao“ klupu. Ipak bez obzira na sve Pešić sa zvezdom osvaja dva Prvenstva i dva Kupa.


Posle završene epizode na Marakani Vlasotinčanin kreće preko granice i to u Rumuniju gde ostaje 4 godine, najpre u Brašovu a onda i u Vasluju. Fudbalski put ga vodi u Iran gde ostaje šest godina. Kada je planirao da završi karijeru na poziv saigrača odlazi na Island gde konačno završava karijeru. U Rumuniji, Iranu i na Islandu proglašavan je za najboljeg golmana i najboljeg stranog igrača.Godinu dana po završetku igračke karijere vraća se u Vlasotince gde je izabran za predsednika FK Vlasine. Imao je viziju da na bazi iskustva od Vlasine napravi moderan klub. Za vreme njegovog mandata na Rosulji se ponovo gledao srpskoligaški fudal.

Pešić se odlično snalazio među stativama ali ne i među sujetnim ljudima. Pošto je nailazio na veliki otpor u procesu modernizcije kluba posle kraćeg boravka na čelu kluba povukao se. Pešić je i dalje u fudbalu, trenutno se bavi menadžerskim poslom.

Rođen je 16.12.1976. godine u Vlasotincu. Osnovnu školu je završio u rodnom gradu. Srednju školu pohađao u Vlasotincu i Nišu – građevinski smer. Oženjen, otac dvoje dece.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.


 

Objavljeno: 05.06.2018 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca