Litijom Vlasotinčani proslavili svoju slavu

Litijom, koja je prošla ulicama Vlasotinca od porte crkve Silaska Svetog Duha na apostole do Krsta i rezanjem slavskog kolača, Vlasotinčani su juče proslavili svoju slavu – Prenos moštiju Svetog oca Nikolaja.

U ime domaćina slave, Kulturnog centra, direktor Branislav Katić izrazio je zadovoljstvo što je litija obnovljena.

-Raduje nas činjenica da je litija nastavljena. Obnovili smo je 2018. nakon 70 godina, ali smo zbog korone prethodne dve godine opet bili primorani da pravimo pauzu- rekao je Katić poželevši sugrađanima srećnu slavu.

Predsednik opštine Bratislav Petrović naglasio je da ljudskim odnosom možemo mnogo da učinimo jedni za druge.

-Naš je zajednički zadatak da radimo na tome da naše mesto bude bolje i lepše mesto za život, ali nam je najveći zadatak da, pre svega, budemo ljudi, kako je to govorio naš počivši patrijarh Pavle – rekao je Petrović.

Jerej Miloš Živić presekao je slavski kolač, a potom govorio o značaju praznika.

-Sveti otac Nikola je otvorio srce za druge ljude i širio ljubav. Braćo i sestre, da se međusobno uvažavamo i poštujemo, da volimo svoje komšije, prijatelje, rođake. Neka da Bog da se ova ljubav koju danas širimo ovom litijom proširi na sve domove – rekao je jerej Miloš Živić.

Potom su učenice Gimnazije Mila Mitić i Milena Krstić izvele pesmu Vezak vezla, a za prisutne je bilo pripremljeno i slavsko posluženje.

 

Objavljeno: 23.05.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca