LUVL – Idealna manifestacija za razvoj turizma

LUVL – Četvoronedeljna manifestacija u mesecu julu. Programski sadržaj „Leta u Vlasotincu“ je raznovrstan kako bi zadovoljio potrebe svih kategorija stanovništva, počev od dečjih kolažnih programa, promocija knjiga, koncerata raznih žanrova muzike, pozorišnih predstava na otvorenom, izložba slika i drugih umetničkih dela, preojekcija filmova, predavanja i drugih kulturno-zabavnih programa.

Ova manifestacija se organizuje na različitim lokacijama u gradu. U realizaciji ovih aktivnosti učestvuju, pored afirmisanih stvaralaca i vlasotinački stvaraoci i stvaraoci iz okruženja i inostranstva.

Manifestacija idealna za razvoj turizma jer su učesnici programa često gosti iz inostranstva, a i zbog raznovrsnosti programa u kome je zasupljeno gotovo sve vezano za kulturna događanja u našem gradu. Kao što rekosmo – od dečjeg progrtama, preko promociija knjiga, pozorišnih predstava i izložba, pa do koncerata raznih muzičkih žanrova.

Leto u Vlasotincu (LUVL)  je tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija koja je sa realizacijom počela  pre 13 godina.

Organizator je Kulturni centar Vlasotince, a pokrovitelj je Skupština opština Vlasotinca.

Tokom višenedeljnog trajanja sadržaj LUVL-a je raznovrstan i namenjen je svim populacijama. Organizator ove tradicionalne manifestacije trudio se da zadovolji sve populacione strukture stanovništva. Tokom trajanja organizuju se program namenjeni najmlađima kroz nastupe polaznika predškolske ustanove Milka Dimanić, kao i učenika  osnovnih škola.

Pored toga, tokom trajanja LUVL-a organizuju se književne večeri, izložbe slika, fotografija, muzičke večeri, nastupi folklornih ansambala, kako iz Vlasotinca tako iz Makedonije, Bugarske i drugih gradova naše zemlje.

Vlasotinčani su bili u prilici da uživaju u večerima starogradske muzike , koju su izvodile pevačke grupe iz Leskovca, Lebana i drugih mesta.

Posebne večeri tokom trajanja Leta u Vlasotincu (LUVL-a), predstavljao je nastup Gradskog orkestra Vlasotince , kao i nastup vokalnog soliste Miloša Radovića iz Kragujevca.

Na književnim večerima predstavili su se mnogi autori od kojih je posebnu pažnju izazvalo predstavljanje autorke i novinarke Vesne Dedić.

Program LUVL-a organizovan je na više lokacija u gradu.

Svrha je podizanje kulturnih sadržaja tokom letnjih meseci, kao i poboljsanje saradnje sa kulturnim institucijama iz okruženja.

Tekst je deo projekta koji sufinansira opština Vlasotince. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

 

Objavljeno: 01.07.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca