Mali sajam sporta po prvi put u Vlasotincu

Prvi Mali sajam sporta u Vlasotincu otvorio je danas proslavljeni olipmijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, dajući značaj deci i njihovom interesovanju za sport.

-Roditelji treba da budu podrška, a dete samo treba da odabere sport kojim želi da se bavi. Nije dobro da roditelji insistiraju na tome čime će i kako dete da se bavi, kad je sport u pitanju – rekao je Štefanek.

On je dodao da ne mogu svi biti kao Novak Đoković, ali da sport donosi mnogo pozitivnih stvari u životu.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović naglasio je da je važno da decu okupimo na sajmu sporta i pokažemo im na jednom mestu koje su to mogućnosti za bavljenje sportom u njihovom gradu.

-Verujem da tako možemo podstaći njihovo interesovanje i možda iznedriti nekog budućeg šampiona. Ipak, kako je put do šampiona dug, ja im savetujem da se bave sportom i budu zdravi, a za ostalo će se pobrinutu sportski radnici – rekao je Petrović.

Više od 300 dece predškolskog i školskog uzrasta imalo je priliku da na jednom mestu sazna sve informacije o sportovima koje mogu da treniraju u svom gradu. U vlasotinačkoj opštini ima 36 klubova i 12 sportova. Deca su mogla i praktično da probaju na improvizovanim terenima neke od sportova.


Predstavnici Spotskog saveza Srbije uručili su predstavnicima vlasotinačkog Sportskog saveza lopte za škole, koje će biti raspodeljene narednih dana. Na prijemu, pre početka skupa, predsednik Petrović i predstavnici Sportskog saveza Srbije razgovarali su o sportu u Vlasotincu i izdvajanjima lokalne samouprave u ovoj oblasti.

Pre otvaranja prvog Malog sajma sporta, prisutni su odali poštu prerano preminulom drugu, malom Bogdanu Gavriloviću, koji je bio odličan sportista, prvi na krosu RTS-a u konkurenciji za dečake prvog razreda ove godine i koji je, kako su njegovi drugovi i učitelj rekli, pre svega bio dobar drug i prijatelj.


 

Objavljeno: 21.09.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca