Mališani na prijemu kod predsednika

Povodom Dečje nedelje predsednik opštine Zoran Todorović je danas u svom kabinetu ugostio mališane predškolske ustanove „Milka Dimanić“. Polaznici pripremnog predškolskog programa su predsednika i njegove saradnike podsetili na dečja prava. Istovremeno su zatražili od predsednika ono što im najviše treba, nove igračke, povećanje kapaciteta objekta „Kolibri“, računare i novu ogradu oko vrtića. Vapitačice su predstavnike lokalne samouprave upoznale sa aktivnostima koje vrtić ima tokom Dečje nedelje.

Predsednik Todorović je obećao da će lokalna samouprava, u okviru svojih mogućnosti, pomoći u rešavanju problema sa kojima se ova ustanova sreće.


„Zabrinjavajuće je da je prosek starosti u Vlasotincu 42 godine, a ništa manji nije zabrinjavajući ni podatak da prvi put u Srbiji imamo više starijih od 60 godina nego li mlađih od 15 godina. Iako su se okolnosti promenile, mislim da dece nikada dosta. I kada su bile veće krize bilo je više dece, bilo bi dobro da ih i sada bude što više – rekao je Todorović.

Ovom prilikom mališani su predsedniku opštine poklonili sliku – svoj rad sa vaspitačicama, i izrecitovali pesmicu Imam pravo da živim, i još jednom sve prisutne podsetili na dečja prava.


 

Objavljeno: 05.10.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca