Maraton za Ginisa – Goran Nikolić u etapi kroz Vlasotince

Danas je Vlasotince imalo prilike da pozdravi Gorana Nikolića, koji se odlučio na neverovatan podvig – za 55 dana će istrčati 55 maratona !

Kragujevčanin Goran Nikolić je rešen da obori svetski rekord. Sadašnji „Ginisov rekord“ je 52 maratona za 52 dana i u vlasništvu je japanskog atletičara. Goran je inače, slabovid i vidi samo 5 odsto na jedno oko. Ovo je prvi put da sportista sa invaliditetom „napada“ rekord potpuno zdravog sportiste. Nikolić planira da, kako bi oborio rekord, pretrči 2.400 kilometara.

Goran je ka svom cilju krenuo u subotu, 3. septembra, u 6 sati iz Kragujevca. Planira u „Maratonu za Ginisa“da „pretrči“ 55 gradova u tri države – Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Poslednja etapa u obaranju Ginisovog rekorda predviđena je 27. oktobra u Budvi.


Nikolićeva aktivnost ima jak humanitarni karakter, jer na ovaj način želi da animira ljude dobre volje i prikupi sredstva koja će transparentno uložiti za nabavku sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom, koja će staviti na raspolaganje korisnicima regionalnog Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“ u Kragujevcu.


 

Objavljeno: 04.10.2016 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca