Medalje za vlasotinačke gimnastičare na Državnom prvenstvu u gimnastici

Na Državnom prvenstvu u gimnastici, održanom 3. novembra u Kostolcu, u C kategoriji su učestvovali i gimnastičari Sportskog udruženja „Pokret “ iz Vlasotinca. Na prvenstvu je učestvovalo desetak klubova iz Srbije, a naši gimnastičari su postigli odlične rezultate.

Aleksandar Živković je postao državni prvak u C programu, uzrasta stariji pioniri, kategorija peti i šesti razred. U pojedinačnom takmičenju Pavle Marković je osvojio drugo mesto. Ekipno su osvojili drugo mesto. Ekipu na Državnom prvenstvu su činili Pavle Marković, Lazar Stojiljković i Vladimir Nikolić.

Vlasotinački gimnastičari su krajem oktobra učestvovali na regionalnom takmičenju, gde su takođe osvojili drugo mesto.

Gimnastičarke su trećeg novembra učestvovale na Regionalnom prvenstvu jugoistočne Srbije u Pirotu. Mlađe gimnastičarke, od prvog do četvrtog razreda, ekipno su osvojile peto mesto, a starije, peti i šesti razred, ekipno su osvojile drugo mesto. Ekipu su činile Jovana Mladenović, Katarina Veljković, Katarina Krainčanić i Anđela Stojanović.

Sa našim gimnastičarima svakodnevno vredno treniraju Milica Takić, Dragan Branković, Aleksandar Stajković i Milan Ristić.


„Zadovoljni smo našim takmičarima i osvojenim medaljama, a njihov uspeh je još i veći kada se zna u kakvim uslovima treniraju. NJima nedostaju, pre svega, rekviziti za treniranje, pa se zajednički snalazimo. Ali, bez obzira na sve, oni pobednički hrle ka novim prvenstvima. Gimnastika je bazičan sport, koji je važan za psihofizički razvoj dece, i prevashodni cilj je zdravlje. Interesantna je za gledanje i jako je korisna pošto osposobljava i za druge sportove. Sportsko udruženje „Pokret“ ima takmičare u ženskoj i muškoj kategoriji, uzrasta od 4 do 14 godina, i trenutno okuplja oko 70-ak mališana“, rekla je trener Milica Takić, ne krijući zadovoljstvo osvojenim medaljama.


 

Objavljeno: 07.11.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca