Meri Stojković održala predavanje na temu „Uticaj savremenog društva na porodične vrednosti“

Zanimljivo i, rekli bismo, prekopotrebno predavanje održala je Meri Stojković, master klinički psiholog, u galeriji biblioteke „Dwsanka Maksimović“ 31. januara ove godine. Već sam odabir teme „Uticaj savremenog društva na porodične vrednosti“ ukazao je da je ovo samo bio uvod u seriju predavanja koja će se odvijati u narednom periodu. To je potvrdila i Meri u najavi, ali i zainteresovanost publike i trajanje diskusije koja se odvijala na kraju predavanja.

Govoreći o rezulatima svog istraživanja na temu „Ličnost, porodični riziko-faktori i psihopatija kao prediktori kriminalnog ponašanja kod adolescenata“, ona je istakla „krivicu“ roditelja, koji u savremenom društvu sve više gube socijalizatorsku ulogu, pa decu vaspitava neko drugi (mediji, ulica…).

-Osnovni pogledi na svet i život su ono što dete nauči u porodici, ali roditelji, često „izgubljeni“ u tranziciji, svesno napuštaju tradicionalne porodične vrednosti – naglasila je Meri Stojković.

Očekujući s nestrpljenjem njena nova predavanja ovom prilikom ćemo izdvojiti dva citata koja je navela, a koji nas moraju podstaći na razmišljanje:

Patrijarh Pavle: „Porodica je mala crkva!“
Majka Tereza: „Šta možete da uradite za mir u svetu? Idite kući i volite svoju porodicu!“

 

Objavljeno: 01.02.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca