Mihailo Momčilović – Za 14 dana i zlato i srebro

Od 20 – 22.11.2015. god.  u Nišu je u hotelu Zeleni vir održan trodnevni međunarodni šahovski turnir „Jednaki u svemu“ gde su učešće uzeli šahisti iz Bugarske, Makedonije i centralne Srbije.

U konkurenciji 49. takmičara do 18 godina, Mihailo Momčilović koji je inače najmlađi šahista iz Vlasotinca, u konkurenciji do osam godina ostvario je veliki uspeh i osvojio bronzanu medalju sa tri poena koliko je imao i drugoplasirani takmičar Pavle Ćirić iz Niša. Prvo mesto pripalo je šahisti iz Bugarske Ivanov Svetlenu koji je ujedno i prvak Evrope do osam godina. Ovaj turnir je na neki način bio i nezvanično Prvenstvo Balkana.


Dosadašnja Mihailova dostignuća (klikni na sliku za ucećanje)

Mihailu je ovo već 13 .medalja ove godine, od ukupno 17 do sada i to samo za godinu i po dana koliko se aktivno bavi ovim sportom.

– Zahvalnost dugujemo njegovom treneru Marku Markoviću kao i OŠ „8.Oktobar“ iz Vlasotinca od koje takođe ima veliku podršku, a naročito od učiteljice Žakline Đikić kao i direktorke Svetlane Kocić – kazao aje Dalibor Momčilović, otac malog Mihaila.7. novembra odžan je šahovski turnir „Kadetski trofej Pantelej – Osnovac na potezu 3ž“ u Nišu u prostorujama O.Š. „Ćele Kula“ gde je Mihailo Momčilović u konkurenciji preko četrdeset takmičara osvojio zlatnu medalju u uzrastu do 2. razreda.


 

Objavljeno: 27.11.2015 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca