Milan Đokić „Vicko“ novi član TSC Bačka Topola

Milan Đokić je kao fudbalski biser juga Srbije i vlasotinačke Vlasine bio izuetan fudbalski talenat što su prepoznali mnogobrojni fudbalski stručnjaci iz Srbije, koji su još pre nekoliko godina iskazali želju da ga privole da postane njihov član. U tome su bili najuporniji i najbrži ljudi iz fudbalskog kluba superligaša Spartaka iz Subotice. Pošto mu je porodični dom u Vlasotincu u neposrednoj blizini fudbalske ,,Rosulje“ prve korake načinio je upravo tamo u dresu Vlasine, čije su boje godinama uspešno branili njegov otac Goran i stariji brat Stefan.

U pionirskoj selekciji Vlasine bio je najbolji strelac lige sa 55 postignuta pogodaka, da bi potom sa 15 godina u mlađim selekcijama obukao dres subotičkog superligaša Spartaka, gde se takođe iskazao golgeterskim umećem i bio najbolji strelac u kadetskom, a potom i u omladinskom uzrastu. Sa nepunih 17 godina prekomandovan je u seniorski sastav Spartaka, da bi potom bio ustupljen ekipi TSC iz Bačke Toplole, tadašnjem članu Srpske lige grupa „Vojvodina“. Te godine, sa Đokićem, ekipa TSC uspela je da se plasira u Prvu ligu Srbije, a Đokić kao pozajmljeni igrač Spartaka dolazi u srpskoligaša Morvac Orion iz Mrštana, gde postaje prvi strelac Srpske lige „Istok“. Januara 2019.godine postaje član prvoligaša Zlatibora, i svojim dobrim partijama doprineo plasmanu ovog kluba iz Čajetine u Super ligu Srbije. U jesenjoj sezoni za Zlatibor je postigao tri pogotka, a ovih januarskih dana opet se obreo u ekipu TSC iz Bačke Topole, sada člana Super lige Srbije.

-Presrećan i srce mi je puno radosti što ću ponovo nositi dres TSC. Imam posebne emocije prema ovom klubu. Ovde sam počeo da igram seniorski fudbal, i sada sam zahvalan svima iz ekipe što su me širokih ruku prihvatili, počev od ekonoma, fizioterapeuta, trenera, šefa stručnog štaba, do diektora i predsednika kluba. Ovo je skup sjajnih momaka, koji su se iskazali u punoj meri igrama i rezultatima u predhodnom periodu, a verujem da će TSC i u prolećnom delu prvenstva nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima dostojnim renomea ovog kluba – pun je lepih utisaka, „Rosuljac“ po rođenju, Milan Đokić povratnik u redove superligaša TSC iz Bačke Topole.

Kakve utiske nosite sa Zlatibora gde ste bili u predhodnom periodu ?

-Proveo sam u Zlatiboru dve prelepe godine u svakom pogledu, pa tako smo prošle godine uspeli da se nađemo među superligašima što je neverovatan uspeh za Zlatibor. Ovom prilikom želim javno da se zahvalim čelnicima Zlatibora i svima ostalima iz kluba, koji ulažu mnogo energije za dobrobit igrača i kluba. U svakom slučaju želim sve najbolje mojim Zlatiborcima.

Počeli ste sa pripremama za drugi deo prvenstva ?

-Tako je. Došao je novi šef stručnog štaba Mladen Krstajić veliko ime nšeg fudbala, bivši reprezentativac i čovek sa iuzuzetno bogatom i uspešnom internacionalnom karijerom u Nemačkoj, a pre toga i u Partizanu. Već u prvim danima rada sa njim vidi se da se radi o treneru modernih i širokih shvatanja fudbalske igre, i da ću imati priliku da mnogo toga naučim od njega. Jer od nekadašnjih fudbalskih asova ima se i šta naučiti.


Vlastimir-Stamenković i Milan-Đokić

Kada ćete ponovo u svoje Vlasotince ?

-Za koji dan krećemo na pripreme u Turskoj, a potom vidimo se u moje Vlasotince – reče Milan Đokić, povratnik na mesto uspeha u redove superligaša TSC iz Bačke Topole.

A, ovo „videćemo se u moje Vlasotince“ uzimamo sa rezervom, jer mnogo je drugara i malo vremena


 

Objavljeno: 13.01.2021 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca