Milan Đorđević postao svetski šampion u borbama u kategoriji do 85 kg

Halkidi, Grčka od 28. septembra do 1. oktobra – 30. World Shotokan karate championship i 15. world cup. Učestvovalo je oko 30-ak zemalja iz čitavog sveta a najbrojnije su bili ekipe Azerbejdžana i Rumunije.

Naš sugrađanin Milan Đorđević se takmičio u katama i borbama pojedinačno u kategoriji do 85 kg muškarci od 18 do 39 godina.

-U katama sam zauzeo 5. mesto od 21 takmičara a u borbama sam među 25 takmičara bio najbolji i zauzeo prvo mesto. Ne samo da sam odbranio prošlogodišnju vicešampionsku titulu već sam se popeo jedan stepenik više. U četvrtfinalu sam imao i jednu malu povredu na nozi i ogrebotinu na arkadi od udarca, ali sam verovao u sebe jer sam navikao da pobeđujem pod teškim uslovima – kazao nam je Milan Đorđević.

Borbe su bile protiv takmičara iz Letonije, Mađarske, Azerbejdžana, i Rumunije a finalna borba je bila protiv reprezentativca Nemačke.

-Iako sam osvojio zlatnu medalju, trener Srboljub Mitić, trener karate kluba Tanden iz Surdulice ipak je video neke nedostatke koje bih morao da popravim, ali je ipak prezadovoljan nastupom njegovog takmičara na svetskom prvenstvu. Još jednom šaljem zahvalnicu Novici Tončevu koji me podržava u mom radu, dok mi do sada moja opština, opština Vlasotince, nije izlazila u susret pa se iskreno nadam da će se stvari promeniti i da će mi ubuduće obezbediti prvenstveno uslove za rad (halu) i materijalna sredstva , jer ja ne samo da sam takmičar već i trener sekcije Vlasotince, karate kluba Unsu iz Leskovca, čiji je glavni trener Jelena Stanojević. Ako ne zbog toga što ja pravim uspehe, onda zbog dece koju treniram. Svi oni su izuzetni takmičari a ovom gradu su svakako potrebna uspešna deca, a da bi bili još bolji naša opština bi trebala u budućnosti da se više angažuje i podrži naš rad i trud. Hvala još jednom svim ljudima koji me podržavaju – kazao je na kraju Milan.

 

Objavljeno: 03.10.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca