Milica Miljković, đak generacije Tehničke škole u Vlasotincu

Povodom završetka četvorogodišnjjeg školovanja, danas u prostorijama Tehičke škole u Vlasotincu, upriličena je svečana dodela diploma ovogodišnjim maturantima. Ovom prilikom diplome o završenoj srednjoj Tehničkoj školi primilo je 97 maturanata. Ovu školu odličnim uspehom završilo je 42 ušenika dok je 11-oro njih nosilac vukovih i posebnih priznanja.

Poželevši maturantima dalji uspeh u svom školovanju, a onima koji će nakon završetka stručne škole se uposliti, direktor Tehnicčke škole Milivoje Đorđević je između ostalog rekao, da su u maturanti u predhodnim godinama školovanja stekli dobra, kvalitetna znanja za nastavak školovanja ili za upošljenje.

„Nakon završene naše škole, maturanti mogu da se upišu na visoke škole i fakultete, jer su stekli dobra znanja iz svih smerova kojih ima u našoj školi, (ekonomski, građevinski, arhitektonski) i njihovo predznanje garantuje siguran uspeh. Pruža im se mogućnost da budu dobri inženjeri, ekonomisti, preduzetnici, da svojim radom i znanjem doprinesu razvoju kako Vlasotinca tako i šire“- poručio je direktor Đorđević.

Ovom prilikom, za đaka generacije proglašena je učenica Milica Miljković, sa arhitektonskog smera.


Do ovog laskavog priznanja došla je upornim radom i trudom. Tokom školovanja nije znala za manju ocenu od petice. Ne može da izdvoji predmet koji bi više ili manje volela, podjednako su joj išli svi. Arhitektura nudi učenicima da pokažu i svoju kreatinost, zato je između ostalog odabrala baš ovaj smer. Ipak se nekako izdvaja prvo mesto u republici na takmičenju iz Nacrtne geometrije.Milivoje Đorđević i Milica Miljković

Iako je odličan učenik, đak generacije Milica strepi da li će ostvariti svoju želju i upisati Arhitekturu u Beogradu, jer zna da je za ovaj fakultet uvek veliko interesovanje.
Inaše, Milica je dobitnik oktobarskog priznanja opštine Vlasotince, a voli i sport , trenira kik boks.


 

Objavljeno: 20.06.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca