Milica Mitić đak generacije vlasotinačke gimnazije

U svečanoj sali vlasotinačke gimnazije „Stevan Jakovljević“, danas su maturantima uručene diplome. Pored maturanata svečanoj dodeli diploma prisustvovali su profesori i roditelji.

Pozdravljajući prisutne, direktor škole Živan Šušulić poželeo je maturantima uspeha u daljem školovanju. On je tom prilikom između ostalog istakao da je ova generacija maturanata gimnazijalaca jedna od najuspešnijih od kada postoji vlasotinačka gimnazija.

„Čast je imati ovakve maturante, jedne od najboljih generacija gimnazijalaca od kada postoji vlasotinačka gimnazija. Ove godine 105 gimnazijalaca je uspešno završilo svoje četvorogodišnje školovanje, od toga je 66 maturanata završilo sa odličnim uspehom, a 43 su nosioci Vukove diplome i drugih specijalnih prizanja“ – istakao je direktor Šušulić.

Za đaka generacije vlasotinačke gimnazije proglašena je Milica Mitić, učenica 4/3 odeljenja. Milica je vredna, marljiva, radna. Tokom četvorogodišnjeg školovanja takmičila se iz mnogih predmeta i uvek osvajala zapaženje rezultate.


„Uspešno sam zavrsila jedan deo svog školovanja. Ponosna sam na diplomu đaka generacije, ona je samo kruna mog rada, truda, učenja. Učestvovala sam na mnogim takmičenjima, u šali kažem, da se nisam takmičila samo iz fizičkog vaspitanja. Moj rad iz oblasti astronomije nalazi se u Srpskoj akademiji nauke i tehnike. Pored toga jedan moj rad nalazi se i u Petničkim sveskama“ – kaže Milica Mitić i dodaje, da podjednako voli i prirodne i društvene nauke.

!Planiram da upišem Medicinski fakultet, da nastavim da se bavim i sa naučnoistraživackim radom. Meni nije bilo teško da savladam bilo koji predmet tokom svog školovanja, pored sopstvenog rada mnogo su mi pomogli i moji profesori“.Inače, Milica Mitić, kao i njena mlađa sestra Anđela, dobitnice su oktobarskog priznanja koje opština Vlasotince dodeljuje učenicima za postignnute rezultate.


 

Objavljeno: 15.06.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca