Milica Stojković sa svojim timom i Fasolo namazom odnela prvu nagradu

Milica Stojković, naša sugrađanka i bivša učenica Gimnazije u Vlasotincu, trenutno je na završnoj godini osnovnih studija na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu. U ponedeljak, 17.6. 2024. godine je zajedno sa svojim timom, osvojila prvo mesto na nacionalnom takmičenju u kreiranju novih eko-inovativnih proizvoda – Ekotrofelija 2024 u Beogradu. Tim su, pored Milice sačinjavali i njene kolege Andrija Dakić, Kristina Barbulović i Dmitrij Obvincev, uz mentorsku pratnju profesorke Ivane Karabegović.

Njihov proizvod, Fasolo namaz, veganski proizvod od crvenog pasulja, tropa šargarepe i semenki suncokreta, oduševio je žiri, i samim tim, zasluženo odneo pobedu na ovom takmičenju.

Ovom pobedom, studentski tim Tehnološkog fakulteta plasirao se na evropsko takmičenje koje će se ove godine održati u Parizu u oktobru mesecu.

Pored studiranja, Milica se u slobodno vreme bavi i pisanjem. Do sada je izdala 3 romana i 2 zbirke pesama, i osvajala mnoge diplome sa književnih konkursa u zemlji i inostranstvu. Izuzetno smo ponosni na našu sugradjanku, a celom timu sa Tehnološkog fakulteta želimo puno sreće u Parizu.

 

Objavljeno: 20.06.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca