Ministar Goran Vesić danas posetio Stajkovce

Most preko Južne Morave na ulazu u Vlasotince, star čitav jedan vek, uskoro će postati prošlost. Tender za izradu projekta otvara se 24. novembra.

-Tada ćemo dobiti onoga ko će raditi projekat, po završetku projekta znaćemo koliko će to koštati i sledeće godine raspisaćemo tender za izvođenje radova. Videćemo šta će biti sa starim, možda možemo na neki način da ga iskoristimo, star je 100 godina, deo je jednog kolektivnog sećanja i možda možemo nešto dobro da uradimo – rekao je u Stajkovcu ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Ekspertiza je, inače, pokazala da mu rekonstrukcija ne može pomoći. Stari gvozdeni most napravljen je sredstvima od ratne odštete naplaćenih od Nemačke, nakon Prvog svetskog rata.

Član Privremenog organa opštine Vlasotince Vladimir Kocić rekao je da Vlasotince ima još nekoliko strateških projekata.

-Zajedno radimo obilaznicu oko Vlasotinca. Putevi Srbije izradili su urbanistički projekat. Ono što je naša velika molba to je učešće u projektu “Čista Srbija”, imamo projekte za 49 km kanalizacije, radimo projekte za još 27 km koje ćemo završiti za tri meseca – rekao je Kocić.

-Što se tiče projekata vezanih za kanalizaciju, od juna, jula očekujemo treću fazu i Vlasotince tu ima dobre šanse s obzirom na to da ima projekte za 80 km kanalizacije, čime bi se kanalizacionom prežom pokrilo više od 95% opštine. Ja sam preuzeo obavezu da pomognem, s obzirom na to da imate projekte, da uđete na spisak i da počnemo da radimo kanalizaciju – rekao je ministar Vesić.


Što se tiče kružnih raskrsnica, biće ih tri, a rekonstruiše se oko 11 kilometara lokalnih puteva. U toku je obeležavanje zone škole na raskrsnici u Stajkovcu, uz solarne semafore i vibro trake. Ovde se, inače, često dešavaju udesi.

Predsednik Privremenog organa Bratislav Petrović podsetio je da je lokalna samouprava ove godine u Stajkovcu renovirala ambulantu i vrtić.

-Trenutno radimo na asfaltiranju pojedinih ulica.Trudimo se da radimo na celoj teritoriji naše opštine i da dođemo do svakog mesta i svakog građanina – rekao je Petrović.

Ministar Vesić obišao je domaćinstvo Ivice Nastića u Stajkovcu i razgovarao sa okupljenim meštanima. Nastić je jedan od domaćina u Stajkovcu, selu u kome se više od dve trećine domaćinstava bavi intenzivnom poljoprivrednom proizvodnjom.


 

Objavljeno: 14.11.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca