Ministar sporta Zoran Gajić u poseti Vlasotincu

Prilikom posete OŠ „Siniša Janić“ i novoj fiskulturnoj sali u Vlasotincu, ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić poručio je da država Srbija veoma vodi računa ne samo o sportskim rezultatima, nego i o fizičkom vaspitanju, koje se ostvaruje u nastavi u osnovnim školama i sve to u sinergiji sa Ministarstva prosvete.

-Trudimo se da podstaknemo razvoj školskog sporta, sportskih školskih sekcija i da u saradnji sa lokalnim samoupravama podstičemo rad mlađih selekcija u sportskim klubovima To je ulaganje u vaspitni proces, ali i zdravlje nacije – rekao je Gajić.

On je u ime mnistarstv sporta a donirao školi dva gola za rukomet (odnosno mali fudbal), dve mreže za odbojku, dve table sa obručima i komplet od 40 lopti za timske sportove. Mlađe selekcije košarkaških i odbojkaških klubova dobile su dresove i lopte.

Direktor škole Goran Mitić podsetio je da je objekat završen u vreme korone, a zvanično je nastava u njemu započeta u školskoj 2022/2023.godini. On je zahvalio Ministarstvu sporta na veoma vrednoj donaciji, koja će koristiti kako matičnoj školi tako i isturenim odeljenjima u selima.


Predsednik opštine Bratislav Petrović podsetio je da su obe gradske škole rekonstruisane sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, da je OŠ „Siniša Janić“ dobila novu fiskulturnu salu, a da će učenici OŠ „8.oktobar“, nakon rekonstrukcije, koristiti salu DTV Partizan za nastavu fizičkog.

-Iz lokalnog budžeta izdvajamo 40 miliona dinara godišnje za sportske programe klubova. Trudimo se da podržimo mlade ljude u bavljenju sportom jer je to veoma važno za njihovo fizičko i psihičko odrastanje. Što se tiče naše sportske hale, tamo imamo problem sa grejanjem dugi niz godina. Rešenja za grejanje planirana prilikom izgradnje te hale nisu više izvodljiva, nisu realna, ali se nadamo da ćemo i to u narednom periodu da završimo – rekao je Petrović.

Ministar sporta, predsednik opštine i predsednik Sportskog saveza, sa svojim saradnicima, održali su i sastanak sa predstavnicima sportskih klubova gde su razmotrili najvažnije teme vezane za sport na lokalu.

U Vlasotincu je boravio i proslavljeni košarkaš Marko Kešelj, sada državni sekretar, kao i drugi predstavnici Ministarstva sporta, koji su najviše vremena posvetili deci u školskoj sali.


 

Objavljeno: 09.02.2023 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca