Ministarstvo odobrilo projekat Turističke organizacije opštine Vlasotince

“Edukacija za poboljšanje turističko-ugostiteljske ponude, razvoj ruralnog turizma i stvaranje jedinstvenog turističkog proizvoda kroz udruživanje” naziv je projekta Turističke organizacije opštine Vlasotince čije sufinansiranje je odobrilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

„EDUKACIJAMA DO KVALITETNIJE PONUDE“

-Edukacijama će biti obuhvaćeni domaćini na selu koji imaju sobe za izdavanje, vlasnici hotela, hostela, vlasnici turističkih agencija i predstavnici udruženja čije su oblasti delovanja turizam, planinarenje, gljivarstvo, ekologija i slične oblasti. Sticanje novih znanja treba da unapredi njihov posao, ali i ukupnu ponudu našeg mesta – najavljuje direktor TO Vlasotince Nataša Đokić Živković.

Ukupna vrednost projekta je 1,1,milion dinara, a resorno ministarstvo je izdvojilo 500.000 dinara.

-Mi smo prošle godine, pošto je turizam potpuno bio potisnut koronom, iskoristili vreme i popisali domaćinstva koja su zainteresovana za seoski turizam – dodala je Đokić Živković.

Za ove usluge zainteresovano je 20-ak domaćinstava, a pojedini od njih su već preduzeli ozbiljnije korake u tom smeru, pokazuje je stanje na terenu.

 

Objavljeno: 12.08.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca