Mis Vinskog bala 2018. je vlasotinčanka Martina Janković

Centralna proslava vinskih svečanosti kojom je 33. Vinski bal završen održana je na letnjoj pozornici pored reke Vlasine. Počela je nastupom duvačkog orkestra Isidora Zahirovića, koji su svojim nastupom pozdravili mnogobrojne prisutne. U ime organizatora i domaćina Vlasotinčane i goste je pozdravio predsednik opštine Zoran Todorović, istakavši između ostalog:

„Prilika je da se i ove godine podsetimo na tradiciju i vredne domaćine koji su negovali vinograde i pravili dobro vino. Na nama je da pokušamo da tradiciju obnovimo i nastavimo. Opština Vlaosotince, uvažavajući tradiciju, podržava organizovanje Vinskog bala iz više razloga. Najpre zbog slavne istorije vlasotinačkog vinogorja i vina, zatim zbog želje da pomognemo našim proizvođačima da povećaju broj zasada a potom i unaprede proizvodnju vina. Mi želimo da omogućimo i direktne kontakte sa ljudima iz najpoznatijih vinarija i obezbedimo im neophodna stručna predavanja. Ove godine vlasotinačka opština uložila je oko devet miliona dinara u uređenje atarskih puteva kako bi ljudi lakše dolazili do svojih vinograda“.

Više hiljada prisutnih Vlasotinčana svojim nastupom pozdravila je Teodora Marković iz Vlasotinca, finalistkinja ovogodišnjeg serijala Pinkovih zvezdica. Najboljim vinarima su uručene nagrade. Jelena Đokić, prof. srpskog jezika i književnosti je u ime komisije za izbor najbolje pesme na temu vina i grožđa na prizrensko-timočkom dijalektu, nagradu uručila Bratislavu Petroviću iz Šljivovika, kod Bele Palanke, za pesmu „Đulina čegrtaljka“.

Najveće oduševljenje i burne aplauze izazvalo je pojavljivanje kandidatkinja za Boginju vina. Titulu Boginje vina 2018. ponela je Martina Janković, učenica Tehničke škole iz Vlasotinca. Proglašenje najlepše devojke pratio je veličanstveni vatromet koji je obasjao nebo iznad Vlasotinca.

Nekoliko hiljada Vlasotinčana i gostiju sa strane je do kasno u noć uživalo u koncertu Tropiko benda, pevajući sa njima kako njihove hitove tako i hitove poznatih rok i pop grupa i pevača. U Tropiko bendu bubnjeve svira i rođeni Vlasotinčanin Aleksandar Ilić Prke, pa je samim tim oduševljenje prisutnih bilo još veće.

Organizator Vinskog bala 2018. je Kulturni centar Vlasotince u saradnji sa Turističkom organizacijom, a pod pokroviteljstvom Skupštine opštine. 33. Vinski bal podržali su mnogobrojni sponzori i donatori.

 

Objavljeno: 26.08.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Led Bilbord u centru Vlasotinca

    NOVO !!! NOVO !!! NOVO !!!
  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca