Mladi igrači iz Kine na Rosulji

Na Rosulji je odigrana utakmica između selekcije satavljene od igrača sa područja Jablaničkog okruga i pirotskog Radničkog. Fudbaleri rođeni 1999 i 2000. godine pokazali su dopadljiv fudbal a pobedila je selekcija JO sa 2:1. Posebno je interesantno da su za Piroćance nastupila i šestorica igrača iz Kine kao i Darko Nikolić doskorašnji igrač Vlasine. Otkud toliko mladih fudbalera iz Kine u Radničkom objasnio je Darko Marić, fudbalski menadžer iz Beograda, inicijator ove utakmice.

– Svi oni su članovi kinskog kluba Hebei CFFC, u sveti se ceni rad sa mladim igračima u Srbiji zahvaljujući uspesima naših mladih selekcija na međunarodnim takmičenjima, pa su tako i ovi mladići iz Kine poslati ovde da jedno vreme rade sa srpskim trenerima. Svaki rad podrazumeva i odigravanje utakmica pa smo između ostalih odigrali i ovu sa selekcijom Jablaničkog okruga koju sam dogovorio sa Dejanom Pešićem, mojim prijateljem i saigačem dok smo bili aktivni fudbaleri – kaže Marić. Dogovoreno je da se odigra i jedna utakmica u Pirotu gde će gostovati i odgovarajuća ekipa Crvene Zvezde.

Selektor Jablaničkog okruga Igor Mitić za utakmicu je pozvao sledeće igrače: Bojan Stojiljković, Milan Petrović, Marko Milutinović, Nikola Stojiljković, Milan Mladenović, Stefan Rajlević, Lazar Mitić,Dušan Gligorijević, Nemanja Đorđević, Filip Miljković, Nemanja Jović. igrali još : Jovan Petković, Milan Stojiljković,Mladen Tasić, Dragan Ranđelović, Milan Mitrović, Ronaldo Alivodić, Filip Stojanović i Stefan Cvetković.

Trener Radničkog Bratislav Mitrović izveo je sastav: Nikolić, Yang Chenyu, Bogdanović, Yang Shaochen, Wang Honzini, Wei, Li Shuainu, Mijatović, D.Nikolić, Lučić, Yao Hushen. Igrali su još Tomić, Lačić, Ćirić, Cvetanović, Stamenković, Jovanović, Milojković.

Strelci su bili : Nemanja Đorđević i Milan Stojiljković za selekciju JO a Milojković za Radnički.

 

Objavljeno: 17.10.2017 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca