MTB maraton i uključivanje u svetske trendove

MTB maraton – nešto što svakako mora biti deo turističke ponude opštine Vlasotince. Takmičenje u napornoj disiplini i učešće takmičara iz okruženja itekako su stekli svoje fanove na području nače opštine a sama manifestacija zavređuje veliku medijsku pažnju. Tu, u sportu, Vlasotince pronalazi sebe i svoje interese što je nekako i najzdravije.

 

Turistička organizacija opštine Vlasotince je bila prava i velika podrška organizaciji  MTB maratona kod nas, sa startom iz centra Vlasotinca (kej na Vlasini) kroz brdsko planinski deo opštine sve do Ostrozuba 1546 mnv. Podrška TO je podrazumevala štampanje majica za takmičare, kao i podrška organizatorima u dočeku takmičara i posetilaca i organizacije ručka po završetku trke, kao i podela promo materijala i informisanja zainteresovanih posetilaca.

 

Vlasina MTB maraton je okupio 85 takmičara iz Bugarske, Makedonije i Srbije. Biciklisti su se opredelili za jednu od tri staze. Za onu najlakšu od 20 kilometar koja je obično predviđena za rekreativce, opredelilo se 39 vozača u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za deonicu od 42 kilometra opredelilo se 36 a za trku od 70 kilometara opredelilo se 10 najhrabrijih i najspremnijih takmičara.

 

Zajednički start svih vozača bio je u 11 časova na mostu kod hotela Zemun a odatle je staza vodila do centra grada a zatim do Starog groblja, pa kroz Stranje do Brezovice, Donje Lopušnje i Bistrice do najvišeg vrha na ovoj trci – Ostrozubu na 1536 metara nadmorske visine, zatim nazad do D.Lopušnje, pa preko Gradišta , Dadinca i Jastrepca opet do Donje Lopušnje a odatle do Samarnice i preko Strnja i brane na Vlasini, do cilja koji se nalazio na keju kod hotela Zemun.

Tekst je deo projekta koji sufinansira opština Vlasotince. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

 

Objavljeno: 20.09.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca