Muzičkim festivalom „Vlasinsko proleće“ počeli Dani Vlasotinca

Muzičkim festivalom Vlasinsko proleće počela je višednevna maifestacija Dani Vlasotinca. U kategorijama violina i gitara takmiči se ukupno 17 učenika. Na predlog Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, a uz podršku Kulturnog centra i opštine Vlasotince festival je prvi put održan van Beograda.

-Želeli smo da malo izmestimo festival iz prestonice, da deca iz drugih krajeva Srbije imaju priliku da ih čuju profesori univerziteta, danas su to prof.Jovan Bogosavljević sa Akademije umetnosti u Nišu i prof.Marina Denić sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici. Ovo je prilika posebno za srednjoškolce, da vide na kom su nivou i da naprave kontakte koji će im koristiti za nastavak studija. Deca koja su došla iz drugih krajeva su oduševljena Vlasotincem, a gosti iz Bugarske koji je trebalo da učestvuju na festivalu su otkazali iz opravdanih raloga dolazak – rekla je Donka Đorelijevski ispred Udruženja muzičkih i baletskih pedagoga Srbije.

Direkor Kulturnog centra Boban Dimitrijević podseća da je večeras i Noć muzeja i da će muzej biti otvoren do sat iza ponoći.

-Radićemo na tome da festival postane tradicionalan, kao i litija koju organizujemo posle 70 godina na dan gradske slave, u utorak 22.maja. Posebno smo zadovoljni saradnjom sa Etnografskim muzejom u Beogradu jer nam prvi put „dolaze“ lični predmeti , eksponati iz zbirke Hristifora Crnilovića, našeg čuvenog etnologa da budu izloženi u Vlasotincu. Tu je koncert duhovne Danice Krstić u porti crkve u ponedeljak 21.maja – podseća Dimitrijević.

 

Objavljeno: 19.05.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca