Na koktelu sa ekipom filma „Bilo jednom u Srbiji“ – Najlepši deo Vlasotinca su ljudi

-Napravićemo jednu posebnu projekciju za Vlasotince, pre nego film krene u distribuciju. To će biti samo još u Leskovcu i time ćemo reći jedno veliko hvala vama i čitavom Vlasotincu – rekao je autor projekta i producent filma „Bilo jednom u Srbiji“ Zvonimir Šimunec, zahvaljujući predsedniku opštine Bratislavu Petroviću na saradnji u prethodnih 10-ak dana.

Toliko je, naime, ekipa ovog filma boravila u varoši na Vlasini, snimajući scene u kući koja u filmu pripada glavnoj junakinji Zorki.

-Ne znam da li ste imali prilike da upoznate malo bolje naše mesto, ali verujem da ste prošetali bar ovim delom pored reke, koji je je ujedno i najlepši deo Vlasotinca. Nama ostaje da u svojoj istoriji zabeležimo da su se ovde, u Vlasotincu, snimali kadrovi još jednog filma i serije – posle „Vrućeg vetra“ i“ Avantura Borivoja Šurdilovića“. I nadam se da će tema nekog narednog vašeg projekta biti i priča o Vladi Iliću, Vlasotinčaninu, gradonačelniku Beograda u periodu između dva svetska rata, koji je ostavio ogroman trag u prestonici – rekao je predsednik vlasotinačke opštine.

On je priredio koktel za članove filmske ekipe koja je sinoć imala „noćno snimanje“ u Vlasotincu, do jutarnjih sati danas.

-U vili Tasić su nam smešteni glavni glumci, dakle u Vlasotincu su i kažu da nikad nisu tako dobro spavali. To su mi rekli i Boba i Viktor Savić, oboje su oduševljeni. Ja sam i ranije rekao da ne odvajam Leskovac i Vlasotince, taj južnjački duh koji je iznedrio nešto potpuno netipično, a znam jer dugo živim u inostranstvu – ovo je jedini deo sveta gde se kaže: „Ne jedi najbolje, to je za gosti“. Imam utisak da ste najbolje sačuvali za nas i u to ime mnogo vam hvala – dodao je Šimunec.


Bratislav Petrović i Zvonimir Šimunec

Izvršni producent Miroslav Mogorović rekao je da će se ekipa vratiti na pola dana u Vlasotince, da dosnimi neke kadrove.

-Najlepši deo Vlasotinca su ljudi i takvo je osećanje cele ekipe. Jedna je stvar formalna dobrodošlica, a druga da se osećaš kao kod kuće. Mi smo se ovde osećali kao kod kuće, čak smo malo i izvoljevali, kao kod kuće. Nadam se da vas nismo iznervirali i stvarno smo veoma zahvalni – nije krio oduševljenje Mogorović.

Predsednik Petrović poklonio je autoru projekta „Bilo jednom u Srbiji“ umetničku sliku na kojoj je stari mlin, po mnogima najlepša zgrada u Vlasotincu.


 

Objavljeno: 16.09.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca