Na rasprodaju bodovi ali i ugled kluba

Na polovini prolećne etape srpskoligaške trke sa sigurnošću se može tvrditi da od zacrtanog cilja, plasmana Vlasine u Prvu ligu Srbije nema ništa, trka je izgubljena što je jasno i laicima pa i onima koji se „ne razumeju u fudbal“. Detaljna analiza će pokazati ko je i gde grešio, ko je donosio pogrešne odluke i davao nerealna obećanja, koliki je potencijal ekipe i slično.

Sadašnji statistički podaci su jasni, u prvih devet kola prolećnog dela takmičenja, zimus pojačana, ekipa Rosuljaca je zabeležila 3 pobede i 4 poraza uz dva nerešena rezultata i osvojili 11 bodova. U prvih 9 kola jesenas, sa istim rivalima Vlasotinčani su sedam puta trijumfovali i samo jednom poraženi uz jedan nerešen rezultat i osvojili duplo više bodova. Jesenas su bili na 4. mestu kao i sada, samo što su tada za klubom koji se nalazio na prvom mestu zaostajali 3 a sada 15 bodova. U sedam prolećnih utakmica, ne računajući mečeve sa dve ekipe na začelju tabele kojima svi u proseku daju po 7 golova, vlasotinački strelci su postigli 3 pogotka od kojih je jedan autogol protivnika. I još jedan statistički detalj ako bi se gledala tabela samo u ovih devet kola Vlasina bi bila odmah iznad dva kluba koji su se već „udavili“ i samo zahvaljujući bodovima iz jesenjeg dela Vlasini još uvek nijeu grožen opstanak.

I ako se za loše rezultate može naći neko opravdanje u sportu, a naročito u fudbalu se to dešava, opravdanja za ponašanje i disciplinu odnosno nedisciplinu na terenu i van njega je teško razumeti. To je naočito došlo do izražaja na utakmici protiv Budućnosti iz Popovca, bivšeg rivala Vlasotinčanima u borbi za vrh tabele. Većina igrača Vlasine je na većinu odluka prigovarala sudiji na jako nepristojan način, opkoljavala ga pretila što daje jako ružnu sliku, ne samo o njima, već i o klubu pa i samom gradu. Iako se igračima možda može progledati kroz prste zbog njihove mladosti, mada i to nije opravdanje, to svakako ne važi za pojedine članove uprave kluba koji su isto to radili skačući na ogradu i upućujući sudijama reči koje nisu za ozbiljan portal. Loš primer za fudbalere.

Na kraju i sudija je čovek koji može da pogreši i sigurno je napravio manje grešaka od igrača Vlasine na koje niko nije upućivao ni pogrdne reči niti nasrtao na njih. I na kraju odavno na Rosulji nije viđeno da arbitri napuštaju teren u pratnji obezbeđenja što je sramota i bruka za klub koji u vreme svojih najsvetlijih trenutaka uživao veliki ugled i poštovanje širom Srbije. Ugled se teško stiče ali veoma lako gubi.

 

Objavljeno: 16.04.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Led Bilbord u centru Vlasotinca

    NOVO !!! NOVO !!! NOVO !!!
  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca