Nagrada za film sa jasnom porukom pomirenja među ljudima

Film „Nije važno odakle sam“, autora Vlasotinčanina Nebojše Ilića, dobio je peto priznanje na festivalima. Ovog puta njemu je pripala Srebrna nagrada za najbolji regionalni filma, na 7. Internacionalnom festivalu turističkog filma, završenog proteklog vikenda u Turskoj, u gradu Gaziantepu. Ovaj festival održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i turizma Turske. Ove godine, u konkurenciji su bili filmovi iz 35 svetskih zemalja.

Film „Nije važno odakle sam“ govori o motoristima, koji sa splitske rive kreću svake godine na put dug 5000 km, obilazeći Balkan od severozapada do jugoistoka. Na tom putu Vlasotince je postalo nezaobilazna destinacija jer, kako kažu popularni bajkeri „Vi ste najbolji domaćini, sa najvećim srcem“. Tako Vlasotince svake godine lepo dočekuje bajkere, a oni uvek uzvrate poklonima za najmlađe žitelje varoši na Vlasini, uz nezaboravno druženje prilikom kog se i rodila ideja o filmu.

-Ovu nagradu posvećujem nedavno preminulom glumcu Radovanu Raši Miljaniću, naratoru ovog filma – kaže uvek skromni Nebojša Ilić Ilke, autor ostvarenja koje je već pobralo pet festivalskih priznanja.

Osim pojedincima koji su radili na filmu, Ilke ističe da su za njegov uspeh zaslužni članovi BMV moto klubova u Splitu i Vlasotincu, ali i opština Vlasotince, Kulturni centar i PU „Milka Dimanić“.

Posebna zahvalnost, dodaje autor, ide hrvatskom reditelju Alenu Kociću Kocu, koje je i doneo nagradu iz Turske, jer Ilić iz opravdanih razloga nije mogao da putuje u Gaziantep.

-Ako ne delite ljude ni po kakvoj nacionalnoj, verskoj ili rasnoj pripadnosti, onda apsolutno nije važno odakle ste – zaključuje Nebojša Ilić.

 

Objavljeno: 20.06.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca