Najbolji čuvar mreže MOL FSJO – „TUTA“ GOLMAČINA

Čuvanje sopstvene mreže je posao svih igrača u timu, a naročito golmana i zato je to jedna od najtežih uloga u ekipi. Golman mora biti pre svega jaka ličnost, koja nikad ne sme podleći emocijama, i koji mora biti uvek u službi kolektiva. Dalibor Dimitrijević, trenutno je golman grdeličkog Jedinstva, člana Južnomoravske okružne lige. Braneći izuzetno dobro u protekloj sezoni, kada su Grdeličani igrali u Međuoppštinskoj ligi bio je jedan od najzasluženijih za šampionsku titulu fudbalera Jedinstva. Na svečanosti Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga, upriličenoj nedavno povodom završetka prvenstvene sezone proglašen je za najboljim golmanom u MOL FSJO za sezonu 2016/2017.godinu. U obrazloženju odluke zapisano je da je imao 0.78 primljenih golova po utakmici, što je više nego izvanredan uspeh.

– Sa sedam godina počeo sam na igralištu tadašnjeg srpskoligaša MSK u Manastirištu. Imao sam sreću da sam, na početku odmah, za učitelja i trenera imao bata Mišu neprevaziđenog stvaraoca za mlade golmane i koji je najzasluženiji za sve ono što sam postigao u fudbalu kao golman. Pored golmanskih veština u mene je usadio mnogo toga ljudskog i normalnog što je neophodno za jednog sportistu. I, danas posle toliko godina provedenih ispred mreže vrlo često se konsultujem oko svega sa bata Mišom. Šteta, velika šteta, što njegovo znanje i iskustva ne umeju da koriste, i danas pojedini klubovi, jer takvog trenera, naročito za mlade golmane nemu mu ravna – kaže nam najbolji golman u protekloj sezoni na teranima MOL u FSJO, Dalibor Dimitrijević.

Kada ste stali na gol seniorske ekipe ?

– Posle dugog staža u mlađim kategorijama MSK, sa 16 godina i specijalnim lekarskim pregledom našao sam se na golu tadašnjeg srpskoligaša iz Manastirišta, koji je tada predvodio neprevaziđeni, a danas, nažalost pokojni predsednik Srba Ilić.

Kako je tekla dalje vaša fudbalska karijera ?

– Nekako krivudavo. Branio sam gol više ekipa, u neke sam bio i u dva navrata. Posle MSK, stajao sam na gol Vlasine, Progresa iz Ladovice, Radana iz Lebana, leskovačke Dubočice, Bobišta, a sada i Jedinstva iz Grdelica.

Kakva je sada atmosfera u vašem klubu i kave su ambicije Jedinstva ?

– Atmosfera je veoma dobra, zahvaljujući ljudima iz kluba, tu pre svega mislim na preduzimljivog predsednika Dragana Markovića, izuzetno agilnog sekretara Božu Stojiljkovića. Trener Bratislav Cvetković veoma dobro vodi ekipu, a moj trener je vredni LJupče Jankov.

Čudno je pomalo, da ste često zaobilazili, vama veoma blizu fudbalsku „Rosulju“ ?

– Nažalost, tako je. Nisam ja zaobilazio „Rosulju“, već su mene zaobilazili čelnici Vlasine. Ali na ovo pitanje odgovore ne mogu da dajem i ne želim, jer to je pitanje za one koji su vodili Vlasinu, i eto, danas je doveli, tamo gde su je doveli – kaže na kraju razgovora najbolji golman Međuopštinske lige za sezonu 2016/2017.godinu, Dalibor Dimitrijević, ne želeći da govori o tome kako je fudbalska „Rosulja“ izgubila svoju prepoznatljivost po radu i stvaranju golmana za najviša fudbalska dostignuća, kao što je bilo u vreme rada Miše Petrovića. U poslednjih nekoliko godina toga nije bilo, nije iznedren nijedan golman, ali zato su isplaćivane mesečne prinadležnosti treneru golmana.

 

Objavljeno: 23.08.2017 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca