Naprednjaci proslavili slavu

U Galeriji Kulturnog centra na Nešićevom keju sinoć su vlasotinački naprednjaci proslavili svoju slavu Svetu Petku. Svečanosti obeležavanja krsne slave prisustvovali su mnogobrojni članovi i simpatizeri naprednjaka kao i predstavnici koalicionih partnera, predstavnici političkih partija i javnog i društvenog života vlasotinačke opštine.

Čestitajući slavu Srpskoj naprednoj stranci, sveštenik vlasotinačke crkve o. Nikola Pešić je lokalnoj vlasti poželeo mnogo uspeha u radu i svemu što čine a što je na dobrobit svih Vlasotinčana. Domaćin slave Slađana Mihajlović je čestitajući slavu prisutnima poželela da se slava slavi i narednih godina u zdravlju, miru i veselju.

Prisutnima se zatim obratio predsednik Opštinskog odbora SNS-a Nenad Stojković i istakao:

„Zadovoljstvo mi je što smo se okupili u velikom broju da bi obeležili slavu stranke koja na političkoj sceni Srbije ne postoji ni punu deceniju, a stekla je ogromno poverenje građana. Ovde u Vlasotincu posle godina političke i svake druge nestabilnosti, u poziciji smo da zajedno sa našim partnerima pokažemo na delu kako treba da funkcioniše lokalna vlast i kako treba da se troši novac građana Vlasotinca. Svesni smo činjenice da je svaki naš korak pod lupom i da nije svaki predstavnik naše stranke za primer, kao što nije ni u ostalim političkim organizacijama. Baš zato se trudimo da kritike shvatimo konstruktivno i da se menjamo imajući u vidu istinu da vlast može biti samo bolja ako uvažavamo drugačije mišljenje, argumente i stavove. Izazovi sa kojima se svakodnevno suočavamo traže od nas da budemo bolji, odgovorniji, realniji, marljiviji, da bez sujete i sa puno odgovornosti obavljamo svoje poslove. Siguran sam da grešaka ima, ali ne smemo da prestanemo da ih ispravljamo kako među sobom tako i na svim važnim pozicijama na kojima se nalazimo“.


Ovogodišnji domaćin slave Slađana Mihajlović slavski kolač predala je budućim domaćinima Sanji Anđelković i Jeleni Pešić.

Zoran Stamenković, član OO SNS-a prisutne je podsetio na značaj praznika Svete Petke u srpskom narodu, istakavši da je „Prepodobna mati Paraskeva jedna od najvećih misionarki hrišćanske vere i vekovima se poštuje u celom pravoslavnom svetu. Na poklonjenje njenim svetim moštima, koje počivaju u Jašiji u Rumuniji, dolaze i pripadnici drugih religija verujući u njene isceliteljske moći. Posebno joj se za zaštitu obraćaju žene svih vera i nacija, siromašni i bolesni.


 

Objavljeno: 28.10.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca