„Naš sport, naša igra“ – Dan košarke i zabave za najmlađe

Proteklog vikenda Žensko sportsko košarkaško udruženje „Vlasotince“ i OKK Play 17 sa partnerima KK „Panteri“ iz Vranja i KB „Elita“ iz Bujanovca sprovelo je projekat pod nazivom „Naš sport, naša igra“, koji je u okviru projekta ALED.

-Ovaj turnir i predavanje je bilo upravo ono što je našim članovima neohodno. To je nešto čemu mi kao klub težimo i kako razmišljamo. Deci u ovom uzrastu je potrebno takmičenje ali takmičenje u kontrolisanim okolnostima, a to su prevashodno uživanje u sportu koji treniraju, potom upoznavanje i druženje sa svojim vršnjacima i socijalizacija uopšte, a onda neka bolji pobedi. Ako sam izgubio, čestitaću… ako sam pobedio, neću ponižavati protivnika. Ova deca tek treba da postanu kvalitetni ljudi, a mi smo tu da pomognemo roditeljima u tome – rekao je Vlastimir Stojanović, trener ŽSKU „Vlasotince“.


Inače, ovaj projekat sprovodi „People in Need“ pod pokroviteljstvom Engleske ambasade u Beogradu. Tako je održan košarkaški turnir vlasotinačkih košarkašica i košarkaša sa ekipama partnera na projektu.

Po završetku turnira u sali Skupštine opštine održano je i predavanje na temu „Ishrana u sportu“.

Galeriju fotografija pogledajte na ovom linku.


 

Objavljeno: 30.11.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca