Naši mladi šahisti nastavljaju sa uspesima

Na 22. Kadetskom festivalu Šahovskog saveza Centralne Srbije koji se ove godine održao u hotelu „Srbija TIS“ у Zaječaru od 14-17. februara, učestvovalo je 156 takmičara: 99 u muškoj konkurenciji и 57 kadetkinja.

Naš grad sa velikim uspehom predstavljali su šahisti ŠK Vlasotinca: Anđela Dinić, Mihailo Momčilović, Marko Stanković, Dušan Dimitrijević i Aleksandar Aleksić koji su se kvalifikovali za ovo takmičenje tako što su bili u svojim kategorijama najbolji u Jablaničkom okrugu.

Anđela Dinić. učenica OŠ Siniša Janić, učestvovala je u kategoriji devojčica do 14. godina i osvojila nadmoćno prvo mesto i zlatnu medalju sa svih devet pobeda na turniru.

Mihailo Momčilović, učenik OŠ 8. Oktobar, učestvovao je u grupi dečaka do 12. godina i u jakoj konkurenciji osvojio treće mesto (delio 2. i 3. mesto) i bronzanu medalju sa samo jednim porazom na takmićenju.

Pored Anđele i Mihaila koji su nas navikli na uspehe zapažene rezultate ostvarili su i Marko Stanković ( osmo mesto u grupi do 10.godina), Aleksandar Aleksić (debitant na ovako velikom takmicenju je u grupi decaka do 14.godina osvojio petnaesto mesto), Dušan Dimitrijević (u kategoriji omladinaca osvojio četrnaesto mesto).

Ovim rezultatima naši kadeti, Anđela, Mihailo i Marko su se kvalifikovali za Prvenstvo Srbije koje će se održati u predstojećem periodu.

Velike zasluge za uspehe naših kadeta ima predsednik ŠK Vlasotinca Slobodan Rakić koji im je omogucio učešće na ovako velikom takmičenju.

 

Objavljeno: 18.02.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca