Nastavak 16. sednice – Dostaviljena dokumentacija u vezi izgradnje MHE Besko

U toku nastavka sednice Skupštine opštine Vlasotince, Odeljenje za urbanizam dostavilo je fleš memoriju sa dokumentacijom vezanom za dozvole za izgradnju MHE Besko. Pre toga, na početku, zbog nedostavljanja dokumentacije, reagovao je zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić.

-Zatražili smo i zvaničnim putem od načelnika da šef odeljenja dostavi dokumentaciju – nismo dobili. Doneli smo i naredbu na opštinskom veću, da napokon dobijemo tu dokumentaciju, ne samo za izdavanje i izmenu građevinske dozvole nego i za lokacijske uslove i za prijavu radova. Dok to resorni većnici ne dobiju oni ne mogu da sačine izveštaj. Iz Ministarstva rudarstva i energetike se čeka odgovor na dopis vezan za važenje energetske dozvole, da li je validna ili nije, tako da nakon toga, rekli smo i držimo se toga, uputićemo svu dokumentaciju Ministarstvu građevine da preispita ceo predmet. Ovo je već neki bezobrazluk ili inat, što se tiče te dokumentacije. Ako se ne dostavi, da svako trpi neke konsekvence što se toga tiče – rekao je Kocić.

Predsednik opštine Bratislav Petrović je rekao da ta dokumentacija ne treba lično njemu, većnicima, zameniku ili načelniku, već da dokumentaciju traži organ – Opštinsko veće.

-Tražim od onih koji su dužni da dostave dokumentaciju da to učine u skladu sa propisanim načinom za dostavu. Ne mogu službenici da traže da se potpiše predsednik ili većnici… Otkud ja znam šta je na flešu. Ja mogu da se potpišem da sam primio fleš memoriju, ali dok je ne pregledam, ne znam šta sam dobio. Zna se kako se vrši dostavljanje – poštom, mejlom, lično, može i na pisarnici u koverti sa naznakom „strogo poverljivo“, zna se u čije ruke će doći. A ne da se krijete iza toga da postoje podaci o ličnosti koji treba da se zaštite. Tražim da se Opštinskom veću dostavi dokumentacija u skladu sa članom koji reguliše dostavljanje. Ja ovo nisam do sada doživeo – komentarisao je predsednik Petrović.

Potom je načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković obavestio odbornike sledeće:

-Naredio sam Marinku Đorđeviću (rukovodiocu Odeljenja za urbanizam prim.aut.) da spremi dokumentaciju. Kontaktiraću da vidim zašto ta dokumentacija i dalje nije dostavljena. Pozvaću sve zaposlene iz urbanizma da dođu na posao, pozvaću većnike i da se izvrši ta primopredaja dokumentacije.

Nakon toga nastavljena je sednica po tačkama dnevnog reda. Podršku je dobio predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda u Stajkovcu.

-Svi znate da smo ušli u projekat „Čista Srbija“, da određena planska dokumenta moramo da donesemo i da dopunimo dokumentaciju da bismo mogli da realizujemo ceo taj projekat. Znate da su u pitanju sva veća sela, rekonstrukcija gradske kanalizacije i izgradnja novog postrojenja. Lokacija koja je odabrana nije slučajno odabrana. Ona je u vlasništvu Republike Srbije, imam dovoljnu kvadraturu, pozicija je najbolja moguća, da bi mogla sva sela da se priključe na kanalizaciju. Stručne službe i komisije su dale predlog. Dakle to je PDR za postrojenje, iz izgradnju nove trafo stanice i konektor od starog do novog postrojenja u Stajkovcu – rekao je zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić.

Odbornici opozicije su se složili da je to dobro za opštinu Vlasotince i sugerisali da se povede računa o filterima za vazduh, kako bi se što manje osećao miris iz postrojenja.

U nastavku sednice usvojeni su planovi i programi rada Opštinske uprave, javnih preduzeća Komunalac i Vodovod, Kulturnog centra, Narodne biblioteke, SRC Vlasina, Centra za socijalni rad, Turističke organizacije i Štaba za vanredne situacije.

 

Objavljeno: 23.12.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca