Nebeska igra i paraglajding

U galeriji Kulturnog centra na Nešićevom keju u Vlasotincu, sinoć je priređena izložba fotografija paraglajding kluba, a povodom 10 godina od održavanja državnog prvenstva u ovom sprotu. Izložbu su priredili Zoran Katlanović i Zoran Đokić, članovi kluba i Kulturni centar Vlasotinca. Ovo je bila prilika da se mnogobrojni Vlasotinčani prisete na događaje iz 2006. i 2007. godine, na takmičenja koja su održana tada, uživajući u detaljima prikazanim na fotografijama. Istovremeno prostoriju galerije klasile su i makete aviona, delovi opreme neophodne za ovaj sport.

– Teren koji posedujemo mi u Vlasotincu idealan je za ovaj sprot, kako za poletanje tako i za sletanje, staza je bezbedna. Nekada se ovaj sport rangirao kao ekstremni danas više ne.Ovo je jedan od najbezbednijih letačkih sportova, naravno ako se poštuju postavljena pravila. No za bavljenje ovim sprotom potrebno je mnogo više sem volje i ljubavi za letenje, naime potrebna su određena sredstva, koja mi trenutno nemamo, tako da smo Zoran Đokic – Beca i ja sada samo rekreativci, ali ko zna, možda u budućnosti ne bude više tako. Možda je prilika da se i ulaganjem u ovaj sport, pomogne i razvoj sportskog turizma u Vlasotincu – kažu Zoran Katlanović i Zoran Đokić – Beca, prvi piloti paraglajdera.


Ovaj sport i takmičenja organizovana pre deset godina u Vlasotincu bila su ideja vodilja kojom se vodio Nebojša Ilić – Ilke, i snimio kratak dokumentarac „“Nebeska igra“. Ovaj kratak turistički film na najbolji način promovise Vlasotince kao primamljivu destinaciju za razvoj sportskog turizma u Vlasotincu. Inače, film je do sada dobio pet nagrade na pet festivala gde je učestvovao, kako u Srbiji tako i u okruženju. Galerija Kulturnog centra bila je premala za sve zainteresovane za ovaj događaj. Izložbu je otvorila direktorka Kulturnog centra Maja Marković i pozvala sve da tokom jula meseca prate mnoge manifestacije koje se organizuju tokom tradicionalne manifestacije „Leto u Vlasotincu“.


 

Objavljeno: 09.07.2016 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca