Neformalne grupe mladih dobile vaučere za realizaciju tzv. „malih“ projekata

Mladi okupljeni u neformalnim grupama, sa područja vlasotinačke opštine, dobili su danas vaučere za realizaciju tzv. „malih“ projekata u svojim sredinama. Oni su učestvovali na konkursu za omladinske projekte koji zajedno sprovode Fondacija Ana i Vlade Divac i opština Vlasotince, uz podršku GIZ-a.

-Prošle godine dodelili smo 19 vaučera, ove godine 21, što znači da raste interesovanje za ovu vrstu vašeg aktivizma. Po meni, još važnije je da ste vi prepoznali svoju opštinu kao podsticajno okruženje za realizaciju određenih ideja, kojima možete poboljšati prostor u kome provodite svoje slobodno vreme – rekao je zamenik predsednika opštine Vladimir Kocić.

Član Upravnog odbora fondacije u Vlasotincu i član Opštinskog veća Milan Ranđelović izrazio je zadovoljstvo brojem aktivnih mladih ljudi koji su učestvovali na konkursu.

-Pojedini od vas su i ranije konkurisali u okviru neformalnih grupa i drago mi je da ste nastavili sa svojim aktivizmom. Verujem da možete da prenesete pozitivne utiske onima koji su prvi put aplicirali. Ispostavilo se da je ovo dobar način da pokrenemo mlade ljude da neke svoje ideje pretoče u projekte i da ih potom realizuju širom naše opštine – rekao je Ranđelović.

Koordinator fondacije u Vlasotincu Jovan Stanković istakao je da saradnja vlasotinačke opštine i Fondacije Ana i Vlade Divac ima dugu tradiciju.

-Fondacija je od 2013. realizovala više od 500 projekata širom Srbije, a Vlasotince je jedna od najaktivnijih lokalnih samouprava u toj saradnji – naglasio je Stanković.

Vlasotince je jedna od pet lokalnih samouprava, pored Obrenovca, Prokuplja, Zaječara i Vladičinog Hana u kojima su podržane inicijative mladih, starosti od 18 do 30 godina. To je deo projekta Nemačke razvojne saradnje „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“, koju sprovodi GIZ u partnerstvu sa resornim ministartsvom, a implementira Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa izabranim lokalnim samoupravama.

 

Foto priču sa dodele pogledajte na Fejsbuk stranici Infodesk Vlasotince na ovom linku.

 

Objavljeno: 14.03.2024 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca