Negujemo različitost

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom 3. decembar, Centar za socijalni rad obeležio je zajedničkom predstavom dece iz Centra za decu i omladinu, polaznika PU „Milka Dimanić“ i učenika Gimnazije „Stevan Jakovljević“.

Program je organizovan pod sloganom „Negujemo različitost“. Pozdravljajući goste i učesnike programa direktor Centra za socijani rad Momčilo Ignjatović je istakao da na ovaj način Centar želi da postigne bolje razumevanje problema invaliditeta u široj društvenoj zajednici i ostvarenje svih prava koje osobe sa invaliditetom imaju. Ovo je ujedno bila podrška i ohrabrenje osobama sa invaliditetom i njihovim porodicama da imaju snage da se nose sa svojim teškoćama i žive dostojanstveno. Korisnici Centra za decu i omladinu izveli su tom prilikom predstavu pod nazivom „Cvetić“, potom su se mališani iz vrtića predstavili tačkom pod nazivom „Deca deci“.

Program je završen recitalom gimnazijalaca i nastupom hora ove škole. Inače, ovaj dan je ustanovljen sa ciljem da se omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu, kao i integrisanje u sve njegove segmente.

 

Objavljeno: 04.12.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca